Виплату може отримати родина бійця: за яких умов буде нараховано 20 тисяч гривень

Читать на русском
Автор
Українській воїн
Українській воїн. Фото Генштаб ЗСУ

Є певний список документів

Певні міста Україні продовжують нараховувати виплати для військових. Бійці, які зареєстровані на території Одеси, мають право на 20 тисяч гривень при мобілізації чи за підписання контракту.

Як повідомили в Одеській міській раді, вона здійснюється з 1 січня цього року. Для отримання грошей військовим, родинам або представникам за довіреністю треба написати заяву та надати документи.

У міськраді зазначили, що це одноразова матеріальна допомога для військових, які призвані на військову службу під час мобілізації або вперше прийняті на військову службу за контрактом і зареєстровані на території Одеси.

Військовому, його родині або представнику за довіреністю необхідно написати заяву, на ім'я Одеського міського голови або директора Департаменту праці та соціальної політики міської ради.

Список необхідних документів:

  • паспорт громадянина України (ІD-картка надається з документом про реєстрацію місця проживання (перебування));
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків;
  • інформацію з банківської установи про відкритий картковий рахунок;
  • довідку або витяг з наказу про зарахування до військової частини.

Окрім того, подання заяви можна здійснити в територіальний центр комплектування та соціальної підтримки або в електронному вигляді з накладанням електронного підпису.

Після позитивного рішення гроші будуть перераховані на банківську карту.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про компенсацію за піднайом житла для військових. У 2024 році сума виплати була збільшена.