Від 20 тисяч гривень: які зарплати у військових, які проходять службу в тилу

Читать на русском
Автор
Українські воїни
Українські воїни. Фото Генштаб ЗСУ

Такі суми передбачені законодавством

Військовослужбовці в Україні мають право на грошове забезпечення та додаткові виплати. Бійці, які працюють в тилу, також отримають нарахування, розмір якого коливається від 20 до 50 тисяч гривень.

На найменшу виплату розраховують особи, які є мобілізованими та проходять військову службу в тилу, тобто не перебувають в зоні бойових дій, а найбільшу — ті, що виконують спеціальне бойове завдання. Про це пише Бахмут IN.UA.

Військові, які виконують спеціальні завдання у складі командування та штабу військової частини, який здійснює бойове управління військовими частинами та підрозділами, що ведуть воєнні дії на лінії бойового зіткнення, отримають 50 тисяч гривень. А також ті, які управляють частинами чи підрозділами, які ведуть бойові дії.

На 30 тисяч гривень розраховують бійці, які проводять спеціальні завдання поза районами ведення бойових дій, а саме завдання з розмінування (виявлення, знешкодження та знищення) вибухонебезпечних предметів поза районами ведення бойових дій. Майже таку ж саму суму (28 229 гривень), нараховують командирам взводу, які не виконують бойові завдання і не беруть участь у бойових діях.

Окрім того, 20 тисяч гривень передбачено для мобілізованих бійців, які проходять військову службу в тилу і не перебувають у зоні бойових дій.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, хто з бійців отримає виплату на придбання спорядження.