Скільки заробляють військові? Зарплатня залежить від посади

Читать на русском
Автор
3513
Скільки заробляють військові? Зарплатня залежить від посади

Грошове забезпечення військових складається з двох складових

Основу зарплатні мобілізованого військового складають посадовий оклад та оклад за військовим званням. Розмір грошового забезпечення військового залежить від декількох чинників.

Порівняльні таблиці рівня грошового забезпечення за посадами Міноборони опублікували ще минулого року. Наразі розмір виплат не змінився.

Зарплатні офіцерського складу без доплат

Так, серед офіцерів найвище грошове забезпечення, очікувано, має командир бригади / командир полку ССО. В Сухопутних військах зарплатня на такій посаді складає 50 173 грн, в ДШВ, морській піхоті або гірсько-штурмових підрозділах — 53 094 грн, а у Силах спеціальних операцій (ССО) — 60 404 грн. Суми зазначені без врахування надбавок у розмірі 30, 50 і 100 тис. грн.

Зарплатні рядового, сержантського та старшинського складу без доплат

Серед військових рядового, сержантського та старшинського складу найбільше отримує головний сержант роти. Виплати також залежать від роду військ. Так, у Сухопутних військах на такій посаді отримують 26 094 грн, а в ДШВ, морській піхоті або гірсько-штурмових підрозділах — 29 926 грн. Водночас зарплатня головного сержанта роти у Силах спеціальних операцій (ССО) відчутно більша, в порівнянні з попередніми родами військ і складає 42 365 грн. Суми зазначені без врахування надбавок у розмірі 30, 50 і 100 тис. грн.

Нагадаємо, грошове забезпечення військовослужбовців України складається з двох складових: основних виплат та додаткового щомісячного забезпечення.

Додаткова грошова допомога

  • 15 тис. грн отримують військовослужбовці, які обіймають посади керівного та інструкторсько-викладацького складу у навчальних військових частинах
  • 30 тис. грн виплачують військовим, які беруть безпосередню участь у бойових діях або забезпеченні здійснення заходів з нацбезпеки та оборони, відсічі й стримування збройної агресії
  • 50 тис. грн отримують особи, які здійснюють оперативне управління військовими частинами та виконують спецзавдання безпосередньо на лінії зіткнення
  • 100 тис. грн сплачують військовослужбовцям, які перебувають у зоні активних бойових дій або у зв’язку з пораненням (контузією, травмою або каліцтвом), пов’язаним із захистом Батьківщини, перебувають на стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоров’я

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про розмір компенсацій від держави у разі отримання військовим травми під час несення служби.