Деяким українцям підвищать пенсію у березі та квітні: які є умови

Читать на русском
Автор
655
Гривня
Гривня. Фото Depositphotos

Це відбудеться через ріст мінімальної зарплати

Вже у наступному місяці для більшості пенсіонерів зростуть виплати. Однак деякі з осіб розраховуватимуть на подвійну індексацію.

Як мовиться у виданні "Канал 24", українці, які вже досягнули 65-річного віку та мають необхідну норму страхового стажу (30 років для жінок та 35 — для чоловіків), розраховуватимуть на подвійне підвищення. Це відбудеться через ріст мінімальної зарплати.

Сума нарахувань для таких пенсіонерів становить мінімум 40% від найменшої зарплати в Україні. В цьому році у січні відбулось підвищення зарплати до 7100, тому їх виплати також мали б вирости. Однак уряд переніс цю подію на перший місяць весни. Тоді мінімальна пенсія виросте до 2840 гривень.

Однак у квітні мінімальна зарплата знову зазнає змін в бік росту, тому такі пенсіонери розраховуватимуть вже на 3 200 гривень пенсії, адже зарплата буде 8 000 гривень.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, яка допомога передбачена для літніх осіб, які не мають право на пенсію через те, що не напрацювали понад 15 років стажу.