Курс перевалить за 40 грн? Коли і через що може здорожчати долар

Читать на русском
Автор
Банкнота
Банкнота. Фото 24 канал

Експертка поділилась прогнозом

На валютному ринку запанувала стабільність, але курс долара на цьому тижні може знову зросли понад 40 гривень.

Протягом 7-12 травня курс готівкової американської валюти перебуватиме в межах 39,60-40,30 гривень. Про це повідомила директор департаменту казначейських операцій Unex Bank Анна Золотько, передає 24 Канал.

Вона зазначає, що у перші дні цього місяця можна було побачити ріст попиту на валюту з боку населення, однак воно майже ніяк не вплинуло на ситуацію в цілому.

Окрім того, наприкінці тижня Національний банк України оголосив про великий пакет пом'якшення валютних обмежень, але вони стосуватимуться лише бізнесу. Золотько прогнозує, що разом з цим на валютному ринку варто очікувати на зростання попиту на долар.

"Впевнена, що регулятор точно розрахував потенційні наслідки й має достатньо ресурсів, щоб забезпечити додатковий попит інтервенціями. Але волатильність на ринку цього тижня може зрости", — резюмувала вона.

Курс долара в Україні станом на 7 травня

За даними порталу "Мінфін", у вівторок, 7 травня, середній курс долара в українських банках становить 39,30 грн (купівля) та 39,80 (продаж). Готівковий курс — 39,66 (купівля) та 39,80 (продаж). Водночас офіційний курс Національного банку України становить 39,35 грн.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що курс долара в київських обмінниках почав падати.