Потрібен наречений-зубр: українців закликають долучитися до романтичної акції

Читать на русском
Автор
Збір коштів для порятунку тварин в Україні
Збір коштів для порятунку тварин в Україні. Фото WWF-Україна

Зубри шукають кохання та порятунку від вимирання

У Національному природному парку "Залісся" триває фандрейзингова кампанія. Відкрито збір коштів для збереження зубрів, які опинилися на межі зникнення.

Про це повідомила директорка програм і проєктів відновлення України WWF-Ukraine Валерія Коломієць на своїй сторінці в Facebook. З 1967 року на території парку живе група зубрів, але в березні 2022 року багато з них загинули від російської агресії. Тому зараз там не залишилося жодного дорослого самця, який би міг допомогти цій групі вижити.

"Зубр не лише найбільша тварина в Європі, також він знаходиться під охороною Червоної книги. Якщо банально загуглити "кількість зубрів в Україні", то з першого ж посилання ви дізнаєтесь, що у 2020 році їх налічувалось 101 особина, тож важливість збереження цього звіра зайве пояснювати не потрібно", — пише Валерія.

Команда парку хоче перевезти молодого самця зубра з Вінниці до Залісся, де на нього чекають самки, готові до розмноження. На підготовку, транспортування та моніторинг тварини потрібно 400 тисяч гривень.

"На перший погляд, усе доволі просто. Якщо є дівчата, до них потрібно привести хлопців. І ми одного такого знайшли, у Вінниці. Але до справжнього Кохання він має подолати 300 км. А ще за цим простим на словах планом стоїть цілий комплекс підготовчих робіт, отримання дозволів, безпечний для тварини вилов та транспортування самця — і, відповідно, випуск на території "Залісся" та подальший моніторинг розвитку стосунків", — підкреслює директорка програм і проєктів відновлення України WWF-Ukraine.

У Національному природному парку "Залісся" закликають бути не байдужими. Напередодні Дня всіх закоханих, 14 лютого, за посиланням можна підтримати романтичну зустріч.

Раніше "Телеграф" писав, що через російську атаку у Києві серйозно постраждала левиця. Це не була звичайна травма.