"Сенсація на рівному місці": Гетманцев відреагував на публікацію Forbes про зростання податків ФОП

Читать на русском
Автор
Податки мають залишитись незмінними
Податки мають залишитись незмінними. Фото Колаж "Телеграфу"

Підстав для хвилювань немає

Фізичним особам підприємцям (ФОП — ред.) не варто очікувати змін в оподаткуванні до кінця війни. Адже цьому пункту, який зазначено у Національній стратегії доходів, передують інші зміни, які відбудуться вже у мирний час.

Тож інформація, яку активно поширювались ЗМІ, є "сенсацією на рівному місці". Про це "Телеграфу" сказав голова парламентського комітету з питань фінансів та податкової політики Данило Гетманцев в інтервʼю "Якщо всіх бронювати, хто буде воювати? — Данило Гетманцев про мобілізацію і податки для ФОПів".

"На що ФОПам очікувати зараз? Поки ніяких змін. Ми не будемо реформувати систему єдиного податку до кінця війни. Ми про це говорили, ми це підтверджуємо і тут нема про що розмірковувати далі. Я бачив в ЗМІ цю чергову хвилю про нову систему єдиного податку. Хтось нарешті прочитав Нацстратегію доходів, яка була опублікована в грудні минулого року, і аж у травні цього року вирішив розмістити топ-новини про ФОПів, яких буцімто, будуть реформувати. Я здивувався, якщо чесно. Зробили на рівному місці сенсацію без будь-яких для цього підстав", — сказав Гетманцев.

Він пояснив, що дійсно в Нацстратегії доходів йдеться про реформування системи єдиного податку, але цьому передують інші важливі зміни.

"Це вже другий (підкреслюю) етап, який буде тільки після завершення першого — реформування митниці та податкової. Все це буде вже після війни. Тож зараз взагалі нема про що говорити", — сказав він.

Раніше "Телеграф" писав, що також Данило Гетманцев розповів, як планують закривати діру у бюджеті. Адже умовах військових потреб, що зростають, коштів у державному бюджеті не вистачає.