У Києві продовжать один із автобусних маршрутів: подробиці та схема

Читать на русском
Автор
У Києві продовжать автобусний маршрут
У Києві продовжать автобусний маршрут. Фото Київпастранс

Актуальна інформація для столичних пасажирів

У суботу, 20 грудня, у столиці буде продовжено автобусний маршрут №111, який курсуватиме до Дарницької площі. Раніше його кінцевою зупинкою була станція метро "Лівобережна".

Ця новація вводиться з метою "вивчення пасажиропотоку". Про це повідомили на офіційному сайті КМДА.

Так, шлях автобусів №111 продовжать від станції метро "Лівобережна" до Дарницької площі через вулицю Євгена Сверстюка та проспект Соборності.

У цьому є сенс, тому що маршрут від станції метро "Площа Українських Героїв" до станції Местро "Лівобережна" практично повністю дублює "червону" гілку метрополітену. Таким чином, автобус №111 не користується особливою популярністю серед киян через тривалість поїздки.

Продовживши маршрут до Дарницької площі пасажиропотік на маршруті може справді збільшитися за рахунок жителів Старої Дарниці та Соцмістечка, яким на цьому автобусі буде набагато зручніше добиратися до центру.

Нова схема руху

Нагадаємо, що автобус №111 почав курсувати Подільсько-Воскресенським мостом 1 грудня 2023 року. Він їздив від станції метро "Площа Українських Героїв" до станції местро "Лівобережна" і таким чином з’єднував правий берег Києва з лівим.

Схема автобусного маршруту №111

Варто зазначити, що будівництво Подільсько-Воскресенського мостового переходу є одним із наймасштабніших київських довгобудів. Будівництво конструкції продовжується ще з 1990-х років. Цей міст має стати найбільшим арковим мостом у Європі.

Раніше "Телеграф" повідомляв про те, що Київтранс назвав собівартість проїзду в Києві. Тарифи на проїзд у наземному транспорті столиці, на думку чиновників, на сьогодні мають становити від 20 до 24 гривень