Наживався на формі для військових: директор київського підприємства "спустошив" бюджет на 25 мільйонів

Читать на русском
Автор
Директора підприємства затримано
Директора підприємства затримано. Фото Нацполіція

Зловмиснику повідомили про підозру

Директор столичного підприємства постачав військовій частині неякісну форму, яка не відповідала технічним вимогам та не могла бути використана за призначенням. Своїми діями він завдав бюджету збитків у розмірі понад 25 мільйонів гривень.

Йому загрожує покарання у вигляді тюремного ув’язнення терміном до 12 років з конфіскацією майна. Про це повідомили у прес-службі Нацполіції України.

Слідством встановлено, що між однією з київських військових частин та столичним підприємством було укладено договір на закупівлю 3 000 одиниць військового одягу на загальну суму понад 25 мільйонів гривень. Постачання було здійснено вчасно та в повному обсязі, а гроші з бюджету сплачені директору підприємства.

Надалі було встановлено, що формений одяг є неякісним і не може використовуватись за призначенням. Слідство здійснило експертизу, яка підтвердила факт того, що поставлена форма не відповідає технічним вимогам Міністерства оборони України. Внаслідок оборутки бюджету було завдано збитків у розмірі понад 25 мільйонів гривень.

На території підприємства, директор якого поставив військовій частині неякісну форму, провели низку обшуків. Протиправні дії фігуранта підтвердилися і слідчі вилучили договір, накладні, зразки підписів тощо.

Зловмиснику повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 5 статті 191 КК України: "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем".

Фігуранту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років із конфіскацією майна. Розслідування по цій справі триває.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що в Києві судитимуть чиновницю, яка закуповувала овочерізки в укриття за завищеними цінами. Внаслідок своїх дій зловмисниця розтратила з бюджету столиці понад 460 тисяч гривень.