П’ять найкращих романтичних комедій до Дня святого Валентина

Читать на русском
Автор
Райан Гослінг у фільмі "Це безглузде кохання"
Райан Гослінг у фільмі "Це безглузде кохання". Фото kino-teatr.ua

Як підняти настрій у День усіх закоханих

Наближається День усіх закоханих чи День святого Валентина. Щоб підтримати на це свято гарний настрій пропонуємо вам добірку кращих ромкомів для перегляду вдвох.

Раніше "Телеграф" склав добірку найкращих мелодрам.

"Вічне сяйво чистого розуму"

IMDb — 8,3

Фільм отримав "Оскара" за найкращий сценарій і ця картина — рідкісний випадок, де Джим Керрі не в образі коміка. Його герой Джоел сильно посварився зі своєю дівчиною (Кейт Уінслет). Через деякий час він приходить до неї на роботу, щоб перепросити, але вона його зовсім не впізнає. Виявилося, вона звернулася до однієї фірми, де їй стерли у пам’яті все, що стосувалося її хлопця. Тоді він вирішує зробити з собою те саме. Проходить ще якийсь час і вони випадково знову зустрічаються і навіть згадують, що колись любили один одного.

"500 днів літа"

IMDb — 7,7

Дебютний фільм режисера Марка Вебба, якому потім довірили перезапустити історію про Людину-павука і він зняв дві дуже успішні картини. І запрошення знімати блокбастер не випадково, бо цей ромком із часткою драми дуже високо оцінили критики та журі різних кінопремій.

У картині розповідається про романтичного хлопця Тома (Джозеф Гордон-Левіт), який першого ж дня закохується в нову співробітницю Саммер (Зоуї Дешанель). У них багато спільного і вони незабаром починають зустрічатися. Але проблема в тому, що він вірить у кохання з першого погляду і хоче створити сім’ю. А дівчина, навпаки, взагалі не вірить у кохання, та й заміж зовсім не збирається. Але обставини змінюють героїв.

Картина змонтована не лінійно та події розвиваються не поспіль. Розповідь то забігає у кінець історії, то повертається на початок.

"Це безглузде кохання"

IMDb — 7,4

Драма, яка дуже скоро перетворюється на хорошу комедію. Головний герой Кел дізнається, що дружина зрадила його з його співробітником. І в цей момент для нього життя просто руйнується, тому що він завжди зберігав вірність і був пуританських поглядів. Він починає кожен вечір напиватися в барі і скаржитися на погану сім'ю, поки не зустрічає там "коуча" з правильного життя. І той переконує його, що проблема в тому, що він ніколи не був з іншими жінками. І Кел поступово перетворюється на жигало.

У фільмі гарний склад акторів: Стів Карелл, Райан Гослінг, Джуліанна Мур та Емма Стоун.

"Відпустка за обміном"

IMDb — 6,9

У фільмі зібралася чудова зіркова команда — Кейт Уінслет, Камерон Діас, Джуд Лоу та Джек Блек.

Головні героїні фільму опиняються у схожій ситуації – їх чоловіки зраджують їм. Тому обидві жінки вирішують радикально змінити обставини свого життя. Для цього вони заходять на сайт обміну житлом і домовляються, що на два тижні вони поміняються місцями. Справа в тому, що одна з них живе у сонячній Каліфорнії, а інша у засніженій глибинці Англії. Помінившись місцями вони знову стикаються з труднощами, але згодом буде хепіенд.

"Пропозиція"

IMDb — 6,7

Один із найуспішніших ромкомів, який приніс у прокаті грошей у дев’ять разів більше, ніж вклали. Це сталося завдяки тому, що в ній знялися такі зірки як Сандра Буллок та Райан Рейнольдс. І, звичайно, цікавії історії. Головна героїня Маргарет – професіонал своєї справи. Але її характер настільки огидний, що в компанії її ненавидять. І тут їй на голову звалюється серйозна проблема. Вона прострочила робочу візу США і через три дні її депортують додому до Канади. Але Маргарет знайшла вихід — фіктивний шлюб. Для цього жінка обрала свого підлеглого Ендрю. На початку він її шантажує, але погоджується. А потім пропонує поїхати з ним до його батьків, щоби відсвяткувати 90-річчя бабусі. І тут на неї чекає кілька цікавих відкриттів.