Чим зайняти дитину на дві години: мультфільми, від яких не відірватися з перших хвилин - відео

Читать на русском
Автор
Найкращі мультфільми, які могли або можуть отримати "Оскар"
Найкращі мультфільми, які могли або можуть отримати "Оскар". Фото Колаж

Топ-5 мультфільмів для сімейного перегляду з дитиною

Наближається церемонія нагородження "Оскар", де назвуть, у тому числі, і найкращий мультфільм 2023 року. Деякі з них вже доступні на стримінгових платформах. Тому "Телеграф" склав для вас добірку мультфільмів, які захоплять вашу дитину з перших хвилин. Вони претендують на "Оскар", або раніше були у номінайії.

"Оріон і Темрява"

Новий мультфільм від DreamWorks Animation, який вийшов 2 лютого на Netflix. Цілком можливо, що наступного року він опиниться серед номінантів на "Оскар". Це захоплююча історія, в якій є і цікаві пригоди, і спроба вирішити складні питання. Казка присвячена дитячим страхам та порадам, як їх подолати. Головний герой, хлопчик на ім’я Оріон. Він боїться практично всього — бджіл, висоти та багато чого іншого. Але його головний страх, це темрява. Оріон не може заснути без світла. І ось одного разу до нього вночі приходить Темрява. Тільки це не фільм жахів. Темрява приходить для того, щоб навчити хлопчика не боятися її. Для цього вона бере її з собою в подорож світом, щоб показати, чим гарна ніч. А разом з ними мандрують вірні супутники Темряви — Дрімота, Солодкі сни, Тиша та Дивні звуки.

"Людина-павук: Павутиння всесвітів"

Один із претендентів на "Оскар" у номінації "Найкращий мультфільм" 2023-го року. Отримає він статуетку чи ні, дізнаємось 11 березня. Але вже відомо точно, що він став одним із найкасовіших мультфільмів минулого року, зібравши 690 мільйонів доларів у світовому прокаті.

Це захоплюючий анімаційний екшен. Після того, як месники перемогли Таноса, продюсери Marvel розвивають нову ідею. Тепер їхні супергерої подорожують у часі та в різних вимірах та зустрічаються з різними версіями майбутнього та минулого. У даному випадку нова Людина-павук Майлз Моралес подорожує по мультивсесвіту разом з Жінкою-павуком Гвен Стейсі і зустрічається з командою Людей-павуків, відомою як "Павуче суспільство" і очолюваної Мігелем О’Харою/Людиною-павуком 2099. У них виникає конфлікт. Але насувається загроза — з’явився Джонатан Онн або людина Пляма. Після вибуху колайдера він покрився плямами, які є "дверима" у різні світи.

"Німона"

Ще один претендент на "Оскар" цього року. Тут вам і кумедний екшен, і філософські міркування. Головний герой, простолюдин, який наперекір традиціям суспільства потрапив у легіон лицарів покликаних захищати країну та королеву від монстра. Але на посвяті від його меча гине королева. Звичайно ж він стає злочинцем номер один, якого всі шукають і йому не вірить навіть найближчий друг. Але несподівано до нього на допомогу приходить дивна дівчинка. Вона здатна перетворюватися на будь-кого — маленьку мавпу і кита — вона може здолати будь-яке військо. Разом вони зможуть знайти та знешкодити того, хто вбив королеву.

"Кіт у чоботях: останнє бажання"

Один із претендентів на "Оскар" минулого року. Цим мультфільмом автори, швидше за все, завершать розповіді про пригоди цього персонажа. На початку цієї казки Кіт у чоботях гине, але знову оживає. Адже у кішок дев’ять життів. Але тут він розуміє, що вже не може бути безтурботним, бо це останнє життя. А тут, як на зло, ще й з’явився кілер, який переслідує його. Коту вдається втекти та сховатися в пансіоні, де отримують притулок котики та кішечки. Але лише все це не надовго. Йому доводиться вирушити на пошуки зірки, яка виконує заповітне бажання. Звичайно ж, не тільки він полює на цей артефакт. Серед його суперників дівчинка, яку виховали три ведмеді та його колишнє кохання, кілерка Кіса, від якої він втік прямо з-під вінця.

"Морський монстр"

Цей мультфільм також номінувався минулого року на "Оскар", але програв "Піноккіо" Гільєрмо дель Торо. Казка про те, що ми часто бачимо монстрів не в тих, хто є таким.

Сотні років люди воюють із морськими монстрами, які знищують міста людей і найстрашніший і найбільший із них Червоний Ревун. На нього вирушає полювати один із найбравіших капітанів, взявши з собою прийомного сина. А ще на його кораблі. раптом виявляється дівчинка, яка теж прагне вбити монстра, тому що через нього вона втратила сім’ю. Але знайшовши Червоного Ревуна і вступивши з ним у бій, монстр не вбиває їх, а схопивши людей разом з кораблем відносить на острів, де живуть такі ж, як він. Капітан та дівчинка знайомляться з цими істотами і розуміють, що вони не є небезпечними. Але переконати виходить не всіх.