Заміна Сталлоне, Стетхему та Крузу: Найкращі бойовики з новими героями

Читать на русском
Автор
1068
Алан Рітчсон виглядає в ролі Річера переконливіше, ніж колись Том Круз
Алан Рітчсон виглядає в ролі Річера переконливіше, ніж колись Том Круз. Фото кадр з серіалу

Що подивитись увечері — топ-5 серіалів у жанрі бойовик

Багато акторів, що стали культовими героями бойовиків, відходять на задній план. Хіба що Джейсон Стетхем ще у формі та активно знімається. А так настав час нових персонажів. "Телеграф" представляє вам добірку одних з найкращих серіалів у жанрі бойовик за останні роки.

"Спецназ: Левиця"

Незважаючи на те, що в цьому серіалі знялася Ніколь Кідман, її героїня тут не головна. Зірку просто запросили як магніт. Основну роботу тут виконують канадська актриса Лайсла Де Олівейра та домініканка Зої Салдана. Перша грає азіатку, яку довів до кипіння чоловік та мусульманські традиції. В результаті вона втікає від нього і вербується до армії. Але її фізична підготовка виявляється настільки гарною, що її запрошують вступити до спецпідрозділу, який виконує таємні операції. Друга грає командира цього підрозділу. Геоїню впроваджують у сім’ю одного із найбільших фінансистів терористів. Їй доведеться вбити батька дівчини, яка стала для неї найкращою подругою. Проте проблема не лише у цьому. Складність ще й у тому, що готуючи її до такого відповідального завдання, тренери явно перестаралися і практично зламали їй психіку.

"Річер"

Актор та модель Алан Рітчсон став заміною Тому Крузу. Справа в тому, що цей серіал знімається за мотивами циклу книг про Джека Річера Лі Чайлда. Раніше дві з них були екранізовані де головного героя зіграв Том Круз. Перша картина була успішною, але друга провалилася. Тепер менш ніж через десять років вирішили знімати серіал з іншим актором і він дуже добре зайшов. 2023 року вийшов уже другий сезон і є вже заява продюсерів, що буде третій. Треба сказати, новий актор підходить краще під опис літературного героя. У нього він двометровий громила, а Том Круз хоч і добрий у всьому, але таких фізичних даних не має. Тому швидше повіриш на екрані Алану, аніж Тому.

Річер, це відставний військовий, який кочує країною і постійно влипає у якісь великі неприємні історії. То він розбирається з бандою фальшивомонетників, то з цілою терористичною організацією.

"Втеча"

Сюжет серіалу крутиться довкола двох братів. Вони дуже різні. Старшого, Лінкольна, засуджують до страти за вбивство, якого він не чинив. Щоб встигнути витягнути його, молодший брат чинить фіктивне пограбування і потрапляє заплановано до тієї самої в'язниці. Загалом, він ще й заздалегідь зробив собі татуювання на все тіло — це схема цієї "фортеці". Він збирається втекти звідси разом із своїм братом. Але проблем надто багато. Він стикається із внутрішніми законами, де охоронці заплющують очі на звірства місцевих авторитетів. Крім того, Лінкольна підставили дуже авторитетні люди, які не зацікавлені в тому, щоб він вийшов.

Серіал складається із п’яти сезонів.

"Джек Райан"

Джек Райан популярний літературний персонаж. Тому не дивно, що серія цих романів неодноразово екранізувалася. Але все це були повнометражні фільми, а тепер зняли популярний серіал за кількма книгами. Вже є три сезони і явно зніматимуть далі. Особливість цього героя у тому, що він не бойовик, а аналітик. Щоправда, у ЦРУ. Якось до нього в руки потрапили дивні рахунки і він починає власне розслідування в результаті якого розкривається занадто багато і його ворогами стають як терористи, так і ЦРУ.

У цьому фільмі його грає Джон Красінскі відомий за серіалом "Офіс". А раніше у цій ролі знімалися: Алек Болдуін (1990), Харрісон Форд (1992, 1994), Бен Аффлек (2002) та Кріс Пайн (2014).

"Банші"

Головний герой Лукас Худ відсидів 15 років у в’язниці за пограбування. І ось він виходить і йому вдається стати шерифом міста Банші. Щоправда, документи він підробив. Тепер, маючи в руках владу, він намагається знайти свою напарницю, яка змогла втекти в той момент, коли їх заарештовували. А крім цього помститися голові банди, частиною якої він був. На додаток до цього доводиться ще боротися і з новим мером, який сам хоче контролювати в цьому місті все.