Вихідні та свята в лютому 2024: коли відпочивають та що відзначають в Україні (календар)

Читать на русском
Автор
1060
Календар свят на лютий й 2024
Календар свят на лютий й 2024. Фото Телеграф

Війна внесла свої корективи у вихідні українців

Останній місяць зими, а точніше, його початок порадує нас "весняною погодою", а це означає, що поки можна забути про теплі куртки та багато шарів одягу. З якими святами можна вітати близьких та рідних з професійними та церковними святами? "Телеграф" підготував для вас календар важливих дат цього місяця.

Свята та вихідні у лютому 2024

2 лютого — День бабака. Це свято люблять в США та Канаді, однак і для українців воно має значення. В цей день люди спостерігають за цією тваринкою. Від його поведінки залежатиме, як довго ще триватиме зима.

10 лютого — Китайський Новий рік. У країнах Східної Азії щороку його відзначають в різні дні. Також відомо, що його святкують цілих 15 днів.

14 лютого — День усіх закоханих. У 496 році Папа Геласій I заснував День пам'яті Святого Валентина, якого вшановують в цей день. 14 лютого варто провести зі своєю другою половинкою.

16 лютого — День єднання України. В цей день треба підняти Державний Прапор України на будинках і спорудах в усіх населених пунктах, згідно з законом Президента України.

19 лютого — День Державного герба України. Цього дня 1992 року Верховна Рада України затвердила тризуб як Малий герб України, визначивши його головним елементом Великого Державного герба.

20 лютого — День героїв Небесної Сотні. Цього дня вшановуємо пам’ять загиблих активістів Майдану, які відстоювали демократичні цінності та територіальну цілісність України.

21 лютого — Міжнародний день рідної мови. Оскільки з 6 000 розмовних мов світу близько половині загрожує зникнення, ЮНЕСКО запровадила день на "підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності".

24 лютого — Початок повномасштабної війни Росії проти України. Цей напад став кульмінацією загарбницької війни, яку Москва розпочала проти України 9 років тому з окупації Криму у 2014 році.

26 лютого — День кримського спротиву російській окупації. Ця пам’ятна дата відзначається в честь мітингу кримських татар та українців у місті Сімферополі на підтримку територіальної цілісності України.

Календар свят в лютому 2024
Календар свят в лютому 2024
Календар свят в лютому 2024
Календар свят в лютому 2024

Професійні свята в Україні в січні 2024

  • 6 лютого — Міжнародний день бармена;
  • 9 лютого — Міжнародний день стоматолога;
  • 13 лютого — Всесвітній День радіо;
  • 15 лютого — Всесвітній день онкохворої дитини;
  • 16 лютого — День військового журналіста;
  • 25 лютого — День інженерно-авіаційної служби авіації ЗСУ;
  • 28 лютого — День штурманської служби авіації ЗСУ.

Раніше "Телеграф" розповідав, скільки днів відпочиватимуть українці в 2024 році. Ми поділилися календарем вихідних та свят.