На трасі біля Львова з цистерни парувала отруйна речовина: водія шукають

Читать на русском
Автор
Робота служби ДСНС Новина оновлена 22 січня 2024, 15:34
Робота служби ДСНС. Фото ГУ ДСНС у Львівській області

Служба порятунку швидко ліквідувала наслідки розгерметизації

У четвер, 18 січня, на трасі "Львів-Івано-Франківськ" неподалік від населеного пункту Шпильчина місцеві жителі помітили автоцистерну, з якої йшов їдкий пар. Вони одразу викликали службу порятунку.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Львівській області на своїй сторінці у Facebook. По прибуттю рятувальники виявили пошкоджену цистерну, з якої витікала і парувала соляна кислота.

Зі слів очевидців, водій вантажівки відчепив та залишив пошкоджену автоцистерну на узбіччі дороги. А з неї сочилась хлоридна кислота, випари якої отруйні та можуть викликати опіки слизових оболонок.

Рятувальники приборкують виток соляної кислоти
Рятувальники приборкують виток соляної кислоти

"На місці події працює відділення радіаційно-хімічного та біологічного захисту аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Львівській області" – йдеться у повідомленні ДСНС.

Ліквідація наслідків розгерметизації цистерни
Ліквідація наслідків розгерметизації цистерни

Рятувальники швидко усунули виток та випаровування соляної кислоти з автоцистерни, а далі провели її обвалування, тим самим ліквідувавши наслідки небезпечної події. Особу водія, що покинув місце події, встановлюють слідчі органи.

Раніше "Телеграф" писав, що у Києві горів ТРЦ "Космополіт". Займання сталося у дитячій кімнаті.