14-річний хлопець помер після візиту до стоматолога у Кривому Розі — ЗМІ

Читать на русском
Автор
1208
Криворізька міська лікарня №2
Криворізька міська лікарня №2. Фото Соцмережі

Медики стверджують, що все пройшло згідно з протоколом

У Кривому Розі сталася трагедія. 14-річний підліток помер після візиту до стоматолога.

Про це повідомляє місцевий Telegram-канал "СВОЇ|Кривий Ріг". За попередньою інформацією, юнак вирвав зуб у міській лікарні №2, яку місцеві називають "тисячка".

"По поверненню додому, стало зле, впав в кому. Мати викликала швидку, постраждалого доправили у 8 лікарню (нині 16), однак врятувати не змогли", — йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що під час видалення зуба, використовували анестетики.

Згодом у "тисячці" прокоментували смерть підлітка. За словами головної лікарки Олени Климович, батьки звернулися по ургентну допомогу.

Климович стверджує, що лікар-стоматолог виконав всі протоколи та свої функції: видалення зуба минулося без кровотечі, ускладнень не було.

"Операція проходила без ускладнень, про алергію питали, як у пацієнта, так і у його батьків… На сьогодні це трагедія для всіх. Відповіді зможуть дати есперти. Можливо, причина у лікуванні до здійснення маніпуляції. Як нам відомо, хлопчик від цієї проблеми страждав не один день", — сказала Климович.

У поліції вже відкрили кримінальне провадження за фактом неналежного виконання обов'язків медпрацівником. Попередньо, правоохоронці вилучили медкарту загиблого хлопця.

Раніше "Телеграф" писав, що на Тернопільщині загинула однорічна дитина після прийому у стоматолога. Згідно з висновками експертів, у дитини настала гостра легенево-серцева недостатність, яка могла стати причиною смерті. Чистку зубів від карієсу дитині віком 1 рік 10 місяців проводили під загальним наркозом у комунальній медустанові Тернополя. Під час процедури у хлопчика впав кров’яний тиск і його терміново доправили до реанімації, де він згодом помер, так і не вийшовши з-під наркозу.