Говорять про ядерку і не тільки: у РФ пригрозили одразу кільком країнам Заходу, що зачепило путіністів

Читать на русском
Автор
972
Говорять про ядерку і не тільки: у РФ пригрозили одразу кільком країнам Заходу, що зачепило путіністів

У РФ перезбудилися через останні новини

Росія знову почала погрожувати цивілізованому світу. Цього разу під "роздачу" маячні потрапили одразу кілька країн.

Про це повідомляє російська пропаганда, посилаючись на заяви своїх урядовців. Перша погроза пролунала із вуст лідера партії "Справедлива Росія" Сергія Миронова. Він збудився через статтю Bild, де німецькі журналісти описали можливий військовий конфлікт РФ та країн Балтії.

Реагуючи на статтю, Миронов надіслав листа із погрозами ядерного удару одному з журналістів видання:

"Будь-яка спроба блокувати або навіть атакувати Калінінградську область неминуче призведе до військового зіткнення з Росією. Це справжня червона лінія, а точніше червона кнопка, натиснувши на яку Захід неминуче змусить Росію вжити заходів у відповідь. <…> Будучи ядерною державою, Росія використовуватиме всі доступні сили та засоби для захисту своєї території".

Ще одна погроза пролунала вже від заступника глави МЗС РФ Сергія Рябкова. Цей схвилювався навколо теми конфіскації російських активів, обговорення яких активізувалося останнім часом. У зв’язку з цим він пригрозив США "дзеркальними заходами"

"Видно, що ідея поступово набуває більш конкретних контурів, хоча до її реалізації західною групою в практичному плані ще не дійшло. Ми, безумовно, вживемо заходів, якщо дійде до реалізації подібних загроз, у тому числі і дзеркального характеру. Але зараз анонсувати їх приводу немає, — це було б, напевно, додатковим стимулом до так званого розумового процесу у наших супротивників, — цього зовсім не потрібно нам», — заявив Рябков.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Литві прокоментували загрозу нападу Росії на НАТО.