Італійцям офіційно дозволили "зігувати", але за певних умов: деталі

Читать на русском
Автор
Італійці на мітингу
Італійці на мітингу. Фото twitter

Нещодавно на мітингу в Італії близько 150 італійців "зігували"

В Італії визнали фашистські вітання ("зігування") законними на мітингах, якщо вони не загрожують громадському порядку або не несуть ризику відродження забороненої партії. Таке рішення ухвалив Вищий суд країни.

Про це пише CNN. Також зазначається, що кілька членів опозиційних партій Італії та лідери єврейської громади розкритикували рішення та планують протестувати проти нього.

Рішення ухвалили після того, як два тижні тому понад 150 чоловіків використали фашистське вітання, яке іноді називають "римським вітанням", у центрі Риму на пам’ять про вбивство 7 січня 1978 року двох членів ультраправої молодіжної групи.

Проте, наголошується, що постанова не пов’язана цим мітингом. Жодних арештів у зв'язку з мітингом не було, розслідування триває.

У своєму рішенні суд призначив другий апеляційний розгляд у справі восьми чоловіків, засуджених за "зігування" на заході в Мілані у 2016 році, присвяченому вбивству в 1975 році бойовика, який належав до неофашистського руху CasaPound. Їхній вирок у 2016 році було залишено в силі після першої апеляції.

"Рішення касаційного суду встановлює, що римське вітання не є злочином, якщо немає конкретної небезпеки реконструкції фашистської партії, як це передбачено статтею 5 закону Шельба, або немає конкретних цілей расової дискримінації та насильства як передбачено законом Манчіно", — сказав CNN адвокат двох підсудних Доменіко Ді Тулліо.

Раніше "Телеграф" писав, що у Росії школярі змушені вивчати "патріотичні" пісні, відповідно на них реагуючи. Наприклад — підіймати руку (зігувати) на словах "Я русский".