Обстановка в Техасі розжарюється: влада штату продовжує будувати барикади на кордоні з Мексикою (відео)

Читать на русском
Автор
2615
Військові Техасу контролюють кордон із Мексикою
Військові Техасу контролюють кордон із Мексикою. Фото twitter.com/TXMilitary

Частина штатів підтримала позицію Техасу та направила свою допомогу

У США триває міграційний конфлікт у Техасі на кордоні з Мексикою. Влада штату заявила, що готова до проблем із федеральними прикордонниками через незаконну міграцію.

Про це повідомляє Fox News та інші американські ЗМІ. Губернатор Техасу Грег Ебботт заявив, що інші штати підтримують позицію Техасу.

Сьогодні, 26 січня, минув термін, коли влада Техасу мала пропустити федеральних прикордонників до ділянки на кордоні з Мексикою. Натомість місцеві силовики та жителі продовжують зводити укріплення, щоб припинити нелегальну міграцію. На кордоні сутички із мігрантами.

Мер Техасу заявив, що не має наміру підкорятися вимогам Вашингтона. Крім того, за його словами, 10 сусідніх штатів вже надіслали свої підрозділи Нацгвардії на допомогу. Також є інформація, що 25 штатів підтримали Техас, який відмовився підкорятися Вашингтону щодо захисту кордону з Мексикою. Однак ці дані потребують уточнення.

"Наразі близько 10 [штатів] направили Національну гвардію або інші правоохоронні органи до нас на допомогу. Тепер вони об’єдналися з нами, і це боротьба за майбутнє Америки", — сказав Ебботт в інтерв’ю Такеру Карлсону.

Мер Техасу також прокоментував можливість конфлікту із федеральними силами. Еббот зазначив, що має намір залучити якнайбільше людей, щоб бути готовим до всього.

"Все, що ми можемо зробити, — це бути максимально підготовленими, залучити якнайбільше людей, зробити все можливе, щоб встановити більше прикордонних бар’єрів і заборонити незаконний в’їзд. Ми старанно працюємо незалежно від того, що робить адміністрація Байдена", — сказав Ебботт.

До речі, Техас — це один із найважливіших штатів США в економічному плані. На нього припадає 9% усього ВВП країни, а також це центр видобутку нафти. За обсягами цей штат посідає третє місце у світі після Росії та Саудівської Аравії.

Крім того, з 2021 року в Техасі знаходиться штаб Tesla Ілона Маска. Також тут розташований космодром Starbase SpaceX і основні потужності з виробництва сучасних ракет.

Якби Техас був окремою державою, то за ВВП 1,8 трлн доларів зміг би стати 12 економікою світу. За своїми показниками ця країна могла б випередити Південну Корею, Бразилію, Австралію, Росію та Іспанію.

Зараз Білий Дім проводить брифінг для журналістів через загострення в Техасі.

Раніше "Телеграф" розповідав, що Джо Байден погодився посилити міграційну політику в обмін на те, що Сенат схвалити нову допомогу Україні. Попри те, що республіканці висувають досить жорсткі умови, угода має великі шанси.