У Путіна багато послідовників: у розвідці Німеччини спрогнозували, чи закінчить війну зміна влади в Росії

Читать на русском
Автор
6914
Володимир Путін Новина оновлена 27 січня 2024, 17:06
Володимир Путін

Імовірність зміни влади в Росії мізерно маленька

Можливе захоплення України не наситило б спрагу російського керівництва до влади, а тому Заходу варто продемонструвати чіткий намір захищатися, щоб уникнути вторгнення. При цьому навіть малоймовірна зміна влади у Росії сильно на ситуацію не вплине.

Як розповів голова німецької розвідки (БНД) Бруно Каль у коментарі німецькому виданню Focus, російські наміри не змінилися б навіть у разі зміни влади.

Згідно зі звітами БНД, російський диктатор Володимир Путін має абсолютну владу в Кремлі й нині немає нікого, хто міг би вплинути на його дії та рішення.

"Навіть якби він випав з вікна або постраждав якимось іншим чином, знайшлося б достатньо людей, які думають так само як він, і проводили б ту ж політику", — сказав Каль.

При цьому він додав, що ціль Путіна відновити колишню міць Російської імперії, а тому якщо Україна здасться, то жага влади Кремля задоволена не буде.

"Якщо Захід не виявить явної готовності захищати себе, у Путіна більше не буде причин ухилятися від нападу на НАТО", — сказав він.

Як повідомлялося раніше, у ЗМІ останнім часом з’являється багато різних варіантів того, як саме Росія нападатиме на НАТО. Найчастіше розглядається варіант те, що насамперед удар буде завдано Естонії.

На тлі цього, вперше з часів холодної війни в Німеччині почали готувати комплексний план оборони Європи, оскільки виникають серйозні побоювання про те, що США у разі приходу Дональда Трампа до влади не дадуть відповіді на цю атаку.