Легендарну картину "Мона Ліза" облили супом у Луврі: що сталося (фото та відео)

Читать на русском
Автор
1296
У Луврі облили супом відому картину
У Луврі облили супом відому картину. Фото Колаж

У Мережі вже з’явилися відповідні кадри

У Парижі група активістів облила супом легендарну картину художника Леонардо да Вінчі "Джоконда" ("Мона Ліза". Інцидент стався у Луврі.

Інформація про це була опублікована на сторінці CLPRESS/Agence de presse у соціальній мережі Х (колишній Twitter). Пост був підкріплений відповідними відео.

Обидві активістки були одягнені у футболки, на яких видно символіку руху Riposte alimentaire. Він виступає за використання громадянського опору для побудови справедливого та стійкого суспільства та просуває, зокрема, право на здорове та стійке харчування. На офіційній сторінці руху також було опубліковано фото з місця події.

Дівчата виправдали свій вчинок бажанням просувати, зокрема, "право на здорове та стійке харчування". Варто додати, що з картиною нічого не сталося, оскільки вона надійно захищена броньованим склом.

Що відбувалося раніше

Варто додати, що подібна ситуація вже відбувалася 2022 року. Тоді 14 жовтня активісти ініціативи Just Stop Oil облили томатним супом одну з найвідоміших картин Вінсента Ван Гога — "Соняшники". Це сталося у Національній галереї Лондона.

“Що дорожче, мистецтво чи життя? Це коштує більше, ніж їжа? Більше, ніж справедливість? Вони навіть не можуть дозволити собі розігріти банку супу", — сказали вони.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що у Києві історичне панно зафарбували рекламою. Городяни влаштували скандал у соціальних мережах і зажадали, щоб колону повернули до первісного вигляду.