У Південній Кореї сталася авіакатастрофа з американським F-16: що з пілотом

Читать на русском
Автор
F-16
F-16. Фото Telegram

Американська сторона інцидент наразі не прокоментувала

У середу, 31 січня, у водах біля західного узбережжя Південної Кореї розбився американський винищувач F-16. Пілот вижив, йому вдалося катапультуватись.

"Винищувач впав у воду, а врятований пілот перебуває в безпеці", — повідомило видання Yonhap із посиланням на власні численні джерела.

Місце аварії (місто Кунсан) на карті

За даними видання, винищувач упав близько 8:40 ранку за місцевим часом у води поблизу міста Кунсан. Це — за 274 кілометри на південь від Сеула. У Кунсані розташована авіабаза ВПС США "Кунсан", де використовуються літаки F-16. Американська сторона інцидент поки що не прокоментувала.

Довідково: F-16 Fighting Falcon — американський багатофункціональний легкий винищувач. Завдяки своїй універсальності та відносно невисокій вартості, є наймасовішим винищувачем четвертого покоління.

Ці винищувачі украй необхідні Україні для захисту у війні, яку проти нас веде Росія. Пентагон розраховує, що Україна отримає необхідні перші винищувачі F-16 вже у 2024 році. А разом із цим і запасні частини та відповідну інфраструктуру.

Як повідомляв "Телеграф", міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що підготовка американських багатоцільових винищувачів F-16 та пілотів для участі у війні в Україні проти російських терористів йде за планом. Вже цього року очікуються перші перемоги Повітряних сил над російськими загарбниками в українському небі.