США вдарять по іранських об'єктах у двох країнах: відомі дати

Читать на русском
Автор
США не потерплять нападів на американські війська
США не потерплять нападів на американські війська. Фото twitter

Це буде відповіддю на обстріл американських баз

Сполучені Штати Америки, які планували завдати ударів по Іраку та Сирії, все ж таки ухвалили відповідне рішення. Офіційні особи схвалили серію ударів протягом кількох днів по цілях у двох країнах у відповідь на обстріл американської бази в Йорданії, внаслідок якого загинули троє військових.

Про це пише The Wall Street Journal. Зазначається, що атаки буде здійснено у суботу та неділю 3 та 4 лютого.

Заходи, які застосують США будуть "багаторівневими" і включатимуть не тільки удари, але й кроки, які повинні дати Тегерану зрозуміти, що Вашингтон не хоче подальшої ескалації. У такий спосіб Вашингтон хоче змусити Іран та підконтрольні йому сили скоротити свої атаки по регіону, поки Білий дім веде переговори про припинення вогню між Ізраїлем та ХАМАСом

Глава Пентагону Ллойд Остін сказав журналістам, що США не потерплять нападів на американські війська.

"Ми продовжуватимемо працювати над уникненням ширшого конфлікту в регіоні, але ми вживатимемо всіх необхідних заходів, щоб захистити Сполучені Штати, наші інтереси та наш народ, і ми відповідатимемо, коли виберемо, де виберемо та як виберемо", – наголосив Остін.

Зазначається, що основним фактором у визначенні часу ударів буде погода. Хоча США мають можливість завдавати удари за поганої погоди, але вважають за краще мати кращу видимість вибраних цілей, аби запобігти ненавмисного ураження цивільних осіб.

Військовий план може передбачати серійні удари по іранським військовим у Сирії та Іраку або військово-морським об'єктам Ірану в Перській затоці.

Також очільник Міноборони США наголосив, що держава намагається "притягнути до відповідальності потрібних людей", не посилюючи конфлікту в регіоні.

Раніше "Телеграф" писав, що після атаки безпілотника по військовій базі США в Сирії конгресмени від Республіканської партії закликали Білий дім завдати удару по ініціатору атаки – Ірану. США, заявили республіканці, повинні помститися за загибель трьох американських військових від рук поплічників режиму аятолл.