Атака на військову базу США: республіканці вимагають від Байдена вдарити по Ірану

Читать на русском
Автор
658
Конфлікт США та Ірану може вийти на новий рівень
Конфлікт США та Ірану може вийти на новий рівень. Фото Відкриті джерела

Республіканці вимагають знищити не тільки проіранських виконавців теракту, але й іранських замовників

Після атаки безпілотника по військовій базі США в Сирії конгресмени від Республіканської партії закликали Білий дім завдати удару по ініціатору атаки – Ірану. США, заявили республіканці, повинні помститися за загибель трьох американських військових від рук поплічників режиму аятолл.

Про це пише видання Politico. За даними газети, багато конгресменів-республіканців вимагають від Байдена діяти рішуче та завдати по Ірану потужного удару.

"Ми повинні відповісти на ці неодноразові напади Ірану та його поплічників, завдавши прямих ударів по іранським цілям та його керівництву. Настав час діяти швидко і рішуче на очах усього світу", – заявив член комітету зі збройних сил Роджер Уікер, додавши, що настав час для США продемонструвати свою рішучість на очах світу.

Сенатор Ліндсі Грем заявив, шо США повинні атакувати об'єкти всередині Ірану, не тільки заради помсти, але й для стримування майбутньої агресії іранського режиму. А сенатор Томас Коттон публічно назвав Іран терористами.

"Єдиною відповіддю на ці атаки повинен бути руйнівний військовий удар проти іранських терористичних сил, як в Ірані, так і на Близькому Сході", – заявив він.

Сенатор Джон Корнін закликав атакувати Тегеран, і навіть спікер Палати представників Майк Джонсон тимчасово перехрестився з трампіста у "яструба", заявивши, що США повинні показати світу, що напади на американські війська неприпустимі. Лідер республіканської меншості Мітч МакКоннелл підтримав цю позицію, заявивши, що США повинні завдати удару у відповідь не тільки по іранським проксі-терористами, але й "їхнім іранським спонсорам, які носять американську кров як знак честі".

На фоні цих заяв Тегеран, як повідомила низка ЗМІ, привів власні війська у повну бойову готовність. В першу чергу по тривозі підняли війська протиповітряної оборони.

Як писав "Телеграф", 28 січня невідомий безпілотник атакував одну з американських баз на Близькому Сході. Хоча спочатку ЗМІ помилково написали, що була атакована база в Йорданії, пізніше стало відомо, що удар був по базі Ат-Танф, яка знаходиться на вільній від проросійського та проіранського режиму диктатора Башара Асада частині Сирії.

Зазначається, що станом на кінець січня було здійснено понад 158 атак на сили США та коаліції в Іраку та Сирії, хоча офіційні особи назвали постійні залпи безпілотників і ракет безуспішними, оскільки вони часто не призводили до серйозних травм чи пошкодження інфраструктури. Однак, незрозуміло, чому протиповітряна оборона не змогла перехопити дрон.