"Пропагандист, а не журналіст": євродепутати вимагають покарати інтерв'юера Путіна

Читать на русском
Автор
Американський журналіст взяв інтерв'ю у російського диктатора
Американський журналіст взяв інтерв'ю у російського диктатора. Фото Колаж "Телеграф"

Окремі євродепутати наполягають на жорстких санкціях

Одіозний американський журналіст Такер Карлсон здійснив візит до Москви та записав інтерв'ю з російським диктатором Володимиром Путіним. Вчинок журналіста, без перебільшення, сколихнув світову спільноту. Так, стало відомо, що Європейський Союз може розглянути можливість запровадження персональних санкцій проти американського журналіста.

Про це пише видання Newsweek. Вчинок журналіста може перетворити його на "мішень для ЄС", зазначається в статті.

"Цей захід (запровадження санкцій — прим. Ред.) обговорюється на тлі звинувачень на адресу Карлсона у пропаганді та висловленні підтримки діям Росії. На думку деяких колишніх депутатів Європейського парламенту, інтерв'ю з Путіним може зробити Карлсона, відомого своїми консервативними поглядами та критикою на адресу ліберальних цінностей, мішенню для законодавчих обмежень з боку ЄС", — йдеться в статті видання.

Колишній прем'єр-міністр Бельгії та член Європарламенту Ґі Верхофстадт, зазначають журналісти видання, особливо різко висловився на адресу Карлсона, закликавши ЄС "розглянути запровадження щодо нього заборони на поїздки за "пропаганду" на користь Путіна та колишнього президента США Дональда Трампа".

"Оскільки Путін є військовим злочинцем, а ЄС застосовує санкції до всіх, хто допомагає йому в цьому, здається логічним, щоб Служба зовнішніх справ ЄС також розглянула і його справу", — зазначив у коментарі виданню Ґі Верхофстадт.

Луїс Гарікано, колишній депутат Європарламенту, підтримав позицію Верхофстадта, зазначивши, що "Карлсон — пропагандист, а не журналіст". Разом з тим, Урмас Пает, колишній міністр закордонних справ Естонії та євродепутат, заявив, що Карлсон "не справжній журналіст", ґрунтуючи свою думку на висловлюваннях Карлсона, які, на думку Паета, говорять про симпатію до російської влади та критику на адресу України.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розбирався в тому, чим відзначився Такер Карлсон, окрім запису інтерв'ю з російським диктатором.