Перемир'я не буде? В Ізраїлі відповіли на пропозицію ХАМАС щодо припинення вогню

Читать на русском
Автор
Війна в Ізраїлі
Війна в Ізраїлі. Фото Колаж "Телеграф"

Деякі сторони сприйняли відповідь ХАМАС з оптимізмом

Ізраїль не погодиться на пропозицію ХАМАС щодо припинення вогню. Раніше терористичне угрупування закликало до поетапного виведення ізраїльських військ із Сектора Газа.

Про це пише CNN з посиланням на ізраїльського чиновника. Він підкреслив, що його країна "в жодному разі" не прийме цю пропозицію.

Слід зазначити, що ХАМАС представив свою відповідь на пропозицію щодо припинення вогню та угоди щодо заручників у Газі, закликавши до поетапного виведення військ Ізраїлю з анклаву протягом чотирьох з половиною місяців перемир’я та плану остаточного припинення війни.

Ця пропозиція стала відповіддю на рамкову угоду, представлену учасниками переговорів у Парижі наприкінці минулого місяця. Відповідь ХАМАС була сприйнята деякими залученими сторонами з оптимізмом.

ХАМАС запропонував триетапну угоду, кожна тривалістю 45 днів, яка також передбачає звільнення заручників, утримуваних в анклаві, в обмін на палестинських ув’язнених в Ізраїлі, включно з тими, які відбувають довічне ув’язнення, а також початок великої гуманітарної допомоги та відбудови. Угода не вимагала негайного припинення війни. Переговори щодо постійного припинення вогню мали відбутися під час перемир’я.

Нагадаємо, раніше Європейський Союз розробив план для "надійного, всеосяжного вирішення" ізраїльсько-палестинського конфлікту. Водночас у ЄС вважають, що забезпечити підтримку плану державами-членами ЄС і регіону буде важко.