"Україну запросять в НАТО, коли...": Столтенберг прокоментував тривожні заяви

Читать на русском
Автор
763
На Вільнюському саміті минулого року було ухвалено дуже важливі рішення
На Вільнюському саміті минулого року було ухвалено дуже важливі рішення. Фото twitter

Членство України в НАТО ближче, ніж будь-коли, зазначив генсек

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вкотре підтвердив наміри НАТО щодо запрошення України стати членом Альянсу. Генсек зауважив, що це відбудеться "коли всі союзники з цим погодяться та будуть виконані умови". Таку заяву посадовець, вочевидь, зробив на фоні повідомлень про те, що Україна ймовірно не отримає запрошення до Альянсу цього літа.

Про це Столтенберг заявив під час пресконференції в межах зустрічі міністрів оборони країн НАТО. Разом з цим, генсек запевнив, що Альянс продовжить військову підтримку України.

"Членство України в НАТО ближче, ніж будь-коли. Це, тому що ви погодили важливі рішення після саміту у Вільнюсі минулого року. Тому що тоді ми вирішили перетворити процес здобуття членства України з двоетапного на одноетапний, коли скасували вимогу про План дій щодо членства для України", — зазначив генеральний секретар.

Разом з цим Столтенберг зазначив, що військова підтримка України не припиниться за жодних умов. За словами генсека, протягом кількох минулих днів союзники анонсували нові пакети допомоги, включаючи Канаду, Фінляндію й Норвегію, які постачатимуть запасні частини, обладнання для F-16, та засоби протиповітряної оборони.

"Країни-союзниці об'єдналися, щоб поставити Україні 1 мільйон дронів. Коаліцію очолять Британія та Латвія. Ще 20 держав НАТО також домовилися про формування коаліції з розмінування. Все це допоможе зберегти життя українців", — додав високопосадовець.

Також Єнс Столтенберг зауважив, що Альянс є практично ексклюзивним постачальником військової допомоги Україні. За словами посадовця, "члени НАТО забезпечують понад 99% військової допомоги".

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розбирався в тому, чи може США вийти з Альянсу та що стоїть за тривожною і навіть небезпечною риторикою Дональда Трампа.