Спроба всидіти на двох стільцях? Джонсон висловився про смерть Навального

Читать на русском
Автор
3547
Спікер республіканців Майк Джонсон
Спікер республіканців Майк Джонсон. Фото Getty Images

Республіканці продовжують блокувати фінансову допомогу Україні

Спікер Палати представників США Майк Джонсон прокоментував новину про раптову смерть російського опозиціонера Олексія Навального. Джонсон зазначив, "доки Конгрес обговорює найкращий шлях для підтримки України, США і партнери мають знайти спосіб позбавити Путіна можливості фінансувати свою війну". Заява спікера дещо збентежила американських журналістів.

Заяву Джонсона опублікував у своєму X (Twitter) американський журналіст Ману Раджу. Головний кореспондент Конгресу США в мережі CNN "підловив" політика на тому, що саме Джонсон неодноразово заявляв про те, що ніхто не змусить його та республіканців у нижній палаті підтримати законопроєкт із зовнішньою допомогою, в тому числі для України, без статей про безпеку кордону США.

Ману Раджу опублікував заяву Джонсона

"Поки Конгрес обговорює найкращий шлях для підтримки України, Сполучені Штати та наші партнери, мабуть, використовують усі доступні засоби, щоб позбавити Путіна можливості фінансувати його неспровоковану війну в Україні та агресію проти країн Балтії", — зазначив Джонсон.

При цьому, як вже зазначалося, саме республіканці, спікером яких і є Джонсон, блокують виділення Україні 65 млрд доларів. На думку речниці Білого дому Карін Жан-П'єр такими діями "республіканці стають на бік диктатора Володимира Путіна". На фоні всього цього, слова Джонсона здаються, як мінімум, недоречними.

В коментарях під дописом Ману Раджу обурені люди пишуть, що "подібні слова без дій нічого не значать, ви продовжуєте підтримувати Путіна".

Реакція людей на слова Джонсона

Нагадаємо, раніше "Телеграф неодноразово писав про те, чому гроші для України зависли у Конгресі США. Про це нашому виданню розповів співзасновник "Інституту Чорноморських стратегічних досліджень", експерт з економічних питань Юрій Смєлянський.