"Ми нація невдах": Трамп дивно висловився про смерть Навального

Читать на русском
Автор
1645
45-й президент США Дональд Трамп
45-й президент США Дональд Трамп. Фото The Associated Press

Користувачі в мережі критикували Трампа за те, що той мовчить про смерть Навального

Експрезидент США Дональд Трамп вперше згадав ім'я опозиціонера Олексія Навального, після того, як останній раптово помер у російські в'язниці три дні тому, 16 лютого. Щоправда, колишній президент Сполучених Штатів жодним чином не прокоментував смерть Навального, а згадав про інцидент, радше як про подію, що змусила його до роздумів про долю Америки.

Про це Трамп написав у своїй власній соціальній мережі Truth Social. 45-й президент США назвав американців "нацією невдах".

"Раптова смерть Олексія Навального змусила мене дедалі більше усвідомлювати, що відбувається у нашій країні. Це повільна, неухильна прогресія, в якій великі, радикально ліві політики, прокурори та судді ведуть нас шляхом руйнування. Відкриті кордони, сфальсифіковані вибори та вкрай несправедливі судові рішення руйнують Америку. Ми нація, що занепадає, нація невдах", — написав Трамп.

Після смерті Навального користувачі в мережі критикували Трампа за те, що той не висловлює власної позиції щодо інциденту і ніяк не коментує смерть російського опозиціонера. Дехто відверто порівнював його з президентом РФ Володимиром Путіним, адже останній теж досі не зробив жодної заяви щодо смерті російського опозиціонера.

Разом з тим, чинний президент США Джо Байден виступив зі спеціальним зверненням у зв'язку зі смертю Олексія Навального 16 лютого, щойно новини про його загибель отримали підтвердження. 19 лютого Байден заявив про те, що Штати розглядають можливість запровадження нових санкцій проти Росії через смерть Навального.

"Ми вже маємо санкції, але ми розглядаємо додаткові обмеження, так", — сказав Байден, коментуючи смерть російського опозиціонера.

Нагадаємо, Олексій Навальний раптово помер у російській в'язниці 16 лютого. Новина про його смерть розлетілася по всьому світові.

"Телеграф" зібрав усі головні новини, пов’язані зі смертю Навального: подробиці, реакції та все, що відомо на даний час.