Трампа вирішили розорити? Суд присудив експрезидента США до багатомільйонного штрафу

Читать на русском
Автор
976
Така сума навіть для Трампа – вже занадто
Така сума навіть для Трампа – вже занадто. Фото afp.com

За махінації з документами Трампу доведеться сплатити кількасот мільйонів доларів

Колишнього президента США Дональда Трампа присудили до величезного штрафу у справі про шахрайство з нерухомістю, де Трамп проходив обвинуваченим. Суддя штату Нью-Йорк Артур Енгорон 16 лютого оголосив вирок, у якому Трампа зобов'язують виплатити 355 млн доларів США штрафу та забороняють йому та його дітям вести бізнес-діяльність у штаті.

Про це пише американське видання The New York Times.

Протягом кількох років бізнес-структура Трампа – Trump Organization – фіктивно завищувала вартість своєї нерухомості, щоб отримувати вигідніші кредити в американських банках. Водночас Трамп примудрявся фіктивно зменшувати вартість нерухомості, щоб сплачувати менший податок державі. Трампу інкримінували загалом сім звинувачень – шахрайство, підробка документів, складання неправдивих фінансових звітів.

Трампу та двом його синам – Дональду-молодшому та Еріку – окрім штрафу заборонено протягом трьох років обіймати керівні посади у будь-якій компанії штату, в тому числі у власній. Доречі, саме Ерік Трамп є виконавчим директором Trump Organization. Окрім того, у Trump Organization на ще три роки залишається незалежний наглядач, який буде стежити за дотриманням компанією законів.

Видання пише, що штраф, який доведеться сплачувати Трампу, розрахований з урахуванням відсотків за минулі роки. Таким чином, сума перевищить 400 млн доларів США, що навіть для доволі багатого Трампа вже занадто. Тому скоріше за все, Трамп спробує оскаржити рішення суду у 30-денний строк, відведений законом.

Це вже не перший суд, програний Трампом. Нещодавно британський Високий суд відхилив позов Трампа до британської приватної розвідувальної фірми, яка зібрала докази його участі в "збочених" статевих актах і підкупі російських чиновників. Як відомо, у 2017 році в ЗМІ потрапило досьє із матеріалами про "пригоди" Трампа в Москві та Санкт-Петербурзі.

Варто зазначити, що справа щодо шахрайства – не єдина відкрита проти нього справа, оскільки він уже має на своєму рахунку справу про секретні документи та гроші для порнозірки.