Taurus на Кримський міст: Шольц обіцяє пояснити скандал з російською прослушкою (оновлено)

Читать на русском
Автор
9000
Олаф Шольц Новина оновлена 02 березня 2024, 18:18
Олаф Шольц. Фото twitter.com

Політики занепокоєні шпигунством у лавах Бундесверу

Нещодавно росіяни опублікували нібито запис перехоплених розмов офіцерів ВПС Німеччини, у яких вони говорили про можливі удари по Кримському мосту. Канцлер Олаф Шольц пообіцяв надати швидке роз'яснення.

Про це пише Tagesschau. Політик соціально-демократичної партії Німеччини (СДПН) під час візиту до Ватикану заявив, що це "дуже серйозна справа".

Інформаційне агентство dpa під час спілкування з політиком припустило про заподіяння цим можливої шкоди зовнішній політиці.

"Саме тому це зараз з'ясовується дуже ретельно, дуже інтенсивно і дуже швидко. Це також необхідно", — відповів він.

Зауважимо, що Міністерство оборони Німеччини ініціювало перевірку на предмет того, чи були перехоплені розмови представників військово-повітряних сил. У яких, за твердженням роспропагандистів, обговорювали підрив Кримського мосту ракетами Taurus. Після цього низка німецьких політиків закликала прояснити ситуацію з можливим прослуховуванням і шпигунством у лавах Бундесверу.

UPD 18:15 У Міністерстві оборони Німеччини заявили, що була перехоплена внутрішня розмова офіцерів Повітряних сил, повідомляє n-tv.

"За нашою оцінкою, була перехоплена розмова в Повітряних силах. Наразі ми не можемо з упевненістю сказати, чи були внесені зміни в записану або письмову версію, яка поширюється в соціальних мережах", – заявила речниця міністерства.

Раніше "Телеграф" писав, що Шольц вигадав нову причину не давати Україні Taurus.