На Києві та Москві не зупинився: Орбан хоче зустрітися з ще одним другом Путіна

Читать на русском
Автор
На Києві та Москві не зупинився: Орбан хоче зустрітися з ще одним другом Путіна Новина оновлена 07 липня 2024, 20:42

Візит виявився несподіваним

Прем’єр Угорщини Віктор Орбан після візиту до Києва, Москви та Азербайджану вирішив відвідати Пекін. Принаймні туди прямує його літак.

Про це повідомило місцеве видання 444. Зазначається, що сайти, які відстежують активність авіації, зафіксували літак Dassault Falcon 7X уряду Угорщини над територією Росії та з курсом на схід.

При цьому наголошується, що уряд Угорщини не став надавати інформацію про подорож Орбана, а в його пресслужбі не відповіли на запит журналістів.

Також видання не виключає, що на борту також перебуває глава МЗС Петер Сійярто, оскільки він в останній момент скасував зустріч із головою МЗС Німеччини Анналеною Бербок.

Варто зазначити, що після переговорів із російським диктатором Володимиром Путіним Орбан розповів, що Кремль не бачить сенсу у мирних самітах, якщо там немає їхніх представників. При цьому він зазначив, що Путін скептично ставиться до ідеї тимчасового припинення вогню.

"Він сказав, що не має позитивних очікувань із цього приводу. Зеленський говорив, що не має позитивних очікувань, тому що росіяни використали б це проти України, а Путін – що українці використали б цю паузу проти Росії. А я сказав: "Давайте подумаємо, я розумію ваші аргументи", – розповів він журналістам.

При цьому Орбан зазначив, що вважає себе єдиним європейським лідером, який може вести переговори одночасно з Києвом і Москвою.

Нагадаємо, раніше Сійярто анонсував якісь нові "мирні кроки" щодо України. Він не став вдаватися до подробиць, але розкритикував інших західних лідерів за те, що ті різко висловилися з приводу візиту Орбана до Москви.