Країни Балтії готуються до російського вторгнення: будують укріплення на десятки мільйонів доларів

Читать на русском
Автор
Країни Балтії готуються до російського вторгнення: будують укріплення на десятки мільйонів доларів

На кордонах з’являться загородження з колючого дроту, рови та мережа бункерів

Країни Балтії готуються до того, що Росія почне силове протистояння з НАТО, а тому проводять роботи зі створення ліній зміцнень на кордоні.

Як йдеться у матеріалі The Times, Латвія, Литва та Естонія почали зміцнювати кордон з Росією та Білоруссю, оскільки залишаються найбільш уразливою ділянкою східного флангу Альянсу.

Зазначається, що для цих цілей буде облаштовано понад 1000 укріплених бункерів, а також створено інші загородження на кшталт "зубів дракона", мінних полів, протитанкових ровів та ліній з колючого дроту.

Зазначається, що лише одна Естонія виділить з цією метою 60 мільйонів євро.

"Кожен бункер матиме площу близько 37 кв. м, у ньому зможуть розміститися близько 10 солдатів, і він буде захищений від артилерійських ударів", — зазначила заступник міністра оборони Сюзан Ліллевалі.

Естонські військові та експерти зазначають, що проєкт будується з великою швидкістю, оскільки розвідка повідомила, що в планах росіян вдвічі збільшити чисельність військового контингенту неподалік кордону.

Також експерти зазначають, що країни Балтії не мають "глибини оборони", а тому вони будуть вести бойові дії за кожен сантиметр своєї території. І хоча ці захисні споруди навряд чи зможуть зупинити наступ росіян, але зможуть дати час для того, щоб змогли підтягнутися сили інших країн НАТО.

Вони також кажуть, що планування оборони виходило з досвіду війни в Україні та аналіз того, чому ЗСУ не змогли прорвати оборону росіян під час контрнаступу, а також чому зараз окупанти не можуть просунутися через українські зміцнення.

Як повідомлялося раніше, Україна планує виробляти більше власних боєприпасів, ключових систем озброєння та хоче стати світовим новатором у виробництві БПЛА. Для цього країна має всі можливості.