По всій Росії зник інтернет: подробиці

Читать на русском
Автор
1029
По всій Росії зник інтернет: подробиці

У РФ перестав працювати інтернет

У росіян стався масштабний збій у роботі інтернету. За попередньою інформацією, перестали працювати всі сайти в домені ".RU".

За даними місцевих telegram-каналів проблема спостерігається як у тих, хто користується мобільними операторами, так і послугами провайдерів кабельного інтернету.

Зазначається, що проблеми спостерігаються у більшості великих міст, а збій торкнувся роботи багатьох сайтів та мобільних додатків.

Зокрема, повідомлялося, що перебої були в роботі "Альфа-банку", Ощадбанку, "Тінькофф банку" та інших банків, а також мобільних операторів "Мегафон" та МТС. Сторінки популярних у РФ маркетплейсів Ozon, Wildberries та Lamoda теж відмовляються завантажуватися.

Згідно з попередніми даними, проблема виникла через збій у роботі протоколу DNSSEC, який відповідає за перевірку достовірності та цілісності даних.

За даними ЗМІ, збій зв’язку стався на боці АНО "Координаційний центр національного домену мережі Інтернет" — адміністратора національних доменів верхнього рівня ".RU" та ".РФ". У Центрі кажуть, що працюють над усуненням неполадок, але від подальших коментарів відмовилися.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що проукраїнські хакери здійснили атаку на сайт московського БТІ (Бюро технічної інвентаризації). Даний ресурс зберігає в собі дані про нерухомість, технічні паспорти, відомості про зношування, інформація про комунікації та інші документи.