Відкрито краде у Гітлера: Путіна спіймали на новому запозиченні у нацистів

Читать на русском
Автор
1148
Путін повторює історію нацистів
Путін повторює історію нацистів. Фото Радіо свобода

Конкурс, який хоче створити Путін, був у Третьому Рейху

Президент Російської Федерації Володимир Путін доручив створити в країні конкурс наставників "Бути, а не здаватися". Конкурс спрямований на нібито "широке залучення громадян у патріотичне виховання".

Про це повідомляє російське видання "Комерсант". Росіян, які займатимуться наставництвом, планують матеріально заохочувати.

"Згідно з документом, конкурс буде організовано за участю Асоціації волонтерських центрів, молодіжної організації "Рух перших", просвітницької організації "Знання", а також Центру розвитку військово-спортивної підготовки та патріотичного виховання молоді.

Доповідь про виконання доручення президент має отримати до 1 липня 2024 року. До цього ж терміну Міносвіти та Міносвіти мають подати президентові пропозиції щодо встановлення Дня наставника. До 1 березня адміністрація президента має направити в уряд пропозиції щодо підвищення ролі та престижу педагога та наставника, випливає з документа", — повідомляє видання.

У свою чергу журналіст та блогер Денис Казанський звернув увагу, що девіз нового російського конкурсу по суті ідентичний девізу школи НСДАП та СС у Третьому Рейху, про що написав у своєму Telegram.

"Путін доручив створити в Росії конкурс наставників "Бути, а не здаватися". Все б нічого, але тільки це вже було. І ви не повірите десь — у Третьому Рейху. Після приходу до влади нацисти створили в Німеччині систему націонал-політичних навчальних закладів (NPEA), де проходили підготовку кадри НСДАП і ССІ девізом NPEA якраз було гасло "Mehr sein als scheinen". , — пише Казанський.

Казанський додав, що випускники-ССівці отримували кинджали та значки саме з цим девізом.

"Знову денацифікація зламалася, та що ж ти робитимеш", — іронічно прокоментував блогер російське починання.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що в соцмережі Х завірусився флешмоб Міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm, який з’явився після нещодавнього інтерв’ю російського диктатора Володимира Путіна журналісту США Такеру Карлсону. Лідер країни-агресора виправдав напад Гітлера на Польщу, а також заявив, що у вторгненні РФ винна Україна.