Нагородив за тортури? Путін підвищив топ-чиновника після смерті Навального

Читать на русском
Автор
5730
Валерія Бояринєв та Олексій Навальний
Валерія Бояринєв та Олексій Навальний. Фото Колаж "Телеграф"

У ФБК вважають, що чиновник причетний до тортур над опозиціонером

За кілька днів після смерті російського опозиціонера Олексія Навального 16 лютого диктатор Володимир Путін підвищив у званні заступника директора Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) Валерія Бояринєва. Він став генерал-полковником внутрішньої служби.

Відповідний указ було підписано 19 лютого. Це сталося через три дні після того, як у колонії помер Навальний. Про це пише Медуза.

Зазначається, що Валерій Бояринєв обіймає свою посаду першого заступника директора ФСВП з липня 2022 року. З 2015 року він був заступником голови відомства, а до цього очолював управління ФСВП з організації діяльності в’язниць та слідчих ізоляторів.

Директор Фонду боротьби з корупцією (ФБК) Іван Жданов своєю чергою назвав підвищення Бояринєва "нагородою за тортури" Олексія Навального. Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

"Треба розуміти це як відверта нагорода Путіна за тортури. Бояринєв особисто курував тортури Олексія Навального у в’язниці. Обмеження Олексія за рахунками на купівлю їжі, як і всі інші тортури — особистий наказ Бояринєва щодо ФСВП", — сказав він.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що у команді Олексія Навального зробили першу заяву після смерті політика. Там зазначили, що його вбили.