Смерть Навального: "Медіазона" показала, коли та як з колонії вивезли тіло політика (відео)

Читать на русском
Автор
25891
Тіло Навального могли везти льодовою переправою
Тіло Навального могли везти льодовою переправою. Фото Колаж "Телеграф"

Льодова дорога є єдиним маршрутом між ІК-3 і моргом Салехарда

В мережі з'явились кадри з камер спостереження, на які потрапив кортеж автомобілів ФСВП, що рухаються дорогою між Лабитнаги та Салехардом. Журналісти припускають, що на одній із машин ймовірніше могли перевозити тіло політика Олексія Навального, якого забрали з колонії в Харпі.

Зазначається, що ця дорога через річку Об – єдиний наземний маршрут, яким можна дістатися з колонії в Харпі до Салехарда. Про це повідомляє "Медіазона".

Судячи з кадрів, які були опубліковані, кортеж рухався дорогою в ніч проти 17 лютого – перед приїздом до колонії матері та адвокатів Олексія Навального. Видання зазначає, що їм вдалося знайти кадри руху кортежу із двох камер. У складі колони їхав мікроавтобус ФСВП, седан з цивільними номерами та машина ДПС. Судячи з більш ранніх записів, зазвичай колони службових автомобілів таким маршрутом не їздять.

Колона рухалася помітно повільніше за інший транспорт на дорозі. Головна поліцейська машина періодично знижувала швидкість і навіть зупинялася, щоб інші не відстали.

Що цікаво, колонія в Харпі, де утримувався Навальний, і найближче місто Лабитнангі розташовані на лівому березі Обі. На правому березі знаходиться столиця Ямало-Ненецького автономного округу Салехард. Між Лабитнангі і Салехардом через річку довжиною 1,5 милі немає мосту: влітку працює поромна переправа, а взимку влаштована льодова переправа. Якщо не враховувати вертолітний транспорт, льодова дорога є єдиним маршрутом між ІК-3 і моргом Салехарда.

Як везли тіло Навального

Раніше стало відомо, що тіло політика не віддали його родичам, які прибули до колонії. Там заявили, що тіло знаходиться в морзі в Салехарді, але коли адвокати та мати Навального приїхали до моргу, установа була закрита.

Прессекретар російського опозиційного політика Олексія Навального Кіра Ярмиш підтвердила його смерть.

"Олексія Навального вбито. Його смерть настала 16 лютого о 14:17 за місцевим часом, як написано в офіційному повідомленні, виданому матері Олексія. Співробітник колонії заявив, що тіло Навального знаходиться в Салехарді. Його забрали слідчі СК. Зараз вони проводять з ним "дослідження". Ми вимагаємо, щоб тіло Олексія Навального було видано його родині негайно", — написала Ярмиш у соцмережі Х.

Раніше "Телеграф" писав, як на Заході реагують на смерть Навального. The Washington Post називає Навального "найвидатнішим антагоністом президента Росії Володимира Путіна, який викривав зловживання на найвищих рівнях влади країни".