У Росії дрон влучив у потяг із пальним: один вагон вибухнув, на місці потужна пожежа (відео)

Читать на русском
Автор
Атака у РФ Новина оновлена 14 травня 2024, 08:18
Атака у РФ. Фото Колаж "Телеграф"

Загалом з рейок зійшли 9 вагонів

У Волгоградській області в Росії, де днями безпілотники атакували нафтопереробний завод сталась надзвичайна подія. На станції Котлубань зійшов з рейок і загорівся вантажний потяг, який в цистернах перевозив паливо. Можливою причиною сходження вантажного поїзда з рейок стала атака БПЛА.

Про це повідомляють росЗМІ. За попередньою інформацією, поїзд зійшов з рейок "через втручання сторонніх осіб".

Аварія сталася близько першої години ночі. Постраждалих немає. На місці працюють оперативні служби.

Волгоградська область на карті
Станція Котлубань і селище Самофалівка

"У селищі Самофалівка на станції Котлубань сталося займання однієї цистерни з дизпаливом і вагона з пиломатеріалами. Пожежні розрахунки першого пожежно-рятувального загону оперативно ліквідували спалах о 03:38",— йдеться у повідомленні МНС.

За даними Baza, внаслідок атаки дрона загорілися два вагони з паливом. Одна цистерна вибухнула. Після цього паливо розлилося і загорілася трава.

Загалом з рейок зійшли 9 вагонів поїзда. Наразі пожежу локалізовано, але повністю її загасити поки що не вдалося.

Очевидці, які проїжджають повз станцію, де відбулось сходження вагонів, поділилися кадрами. Там видно, що на місці загоряння вогню немає, проте ще не в повному обсязі наслідки зовнішнього втручання у роботу залізничної дороги транспорту усунуто.

Раніше "Телеграф" писав, що вночі 13 травня на РФ знову налетіли дрони. У Бєлгородській області прильоти "спіймала" нафтобаза "Осколнафтопостачання", яка розташована біля міста Старий Оскол. А в Липецькій області дрони уразили електропідстанцію "Єлецька", яка живить тягові підстанції РЖЗ, нафтоперекачуючу станцію "Станова" та забезпечує транзит між Липецькою, Орловською та Брянською енергосистемами.