"Трамп дзвонить та погрожує": Байден розкритикував Сенат за провал голосування по допомозі Україні

Читать на русском
Автор
2153
"Трамп дзвонить та погрожує": Байден розкритикував Сенат за провал голосування по допомозі Україні

Голосування в Сенаті йде зі складностями

Президент США Джо Байден розкритикував Сенат після того, як той провалив голосування щодо виділення коштів на зміцнення кордону з Мексикою, до якого також підв’язана допомога для України, Ізраїлю та Тайваню.

Як повідомляє CNN, Байден заявив, що члени Республіканської партії вагаються з голосуванням, оскільки їм нібито дзвонить Дональд Трамп і загрожує.

За його словами, він ніколи не міг припустити, що побачить те, що зараз відбувається в Сенаті.

Глава Білого дому звинуватив опонента та колишнього президента Трампа в тому, що той особисто дзвонив законодавцям і погрожував їм "відплатою", якщо ті підтримають документ.

Видання вважає, що такі заяви Байдена варто вважати "анонсом" того, які аргументи він використовуватиме у передвиборчих перегонах у наступні місяці.

Варто зазначити, що це голосування за кордоном відбувається напередодні президентських виборів у США, а Трамп вже публічно показав, що виступає проти документа. Як пояснював інвестиційний банкір Сергій Фурса, цим він хоче показати виборцям, що нинішня влада не може вирішити життєво важливих питань.

Чинний президент Байден після цього неодноразово звинувачував свого опонента в тому, що той веде "нечесну та дуже хитку гру".