Республіканці в США налякані: Трамп обіцяє мститися всім, хто проти нього

Читать на русском
Автор
1901
Дональд Трамп
Дональд Трамп. Фото nbcnews.com

У той же час він готовий пробачити тим, хто "вчасно схаменеться"

Представники Республіканської партії Сполучених Штатів Америки (США) побоюються, що стануть мішенями у кампанії "відплати" експрезидента Дональда Трампа. Він мститиме всім, хто підтримав опонентів із партії, а не його.

Якщо Дональд Трамп виграє вибори у 2024 році, то він розпочне "президентство відплати", пише The Washington Post. Багато його сопартійців вже висловили стурбованість із цього приводу.

Що відомо про претендентуу на пост президента США Ніккі Гейлі

Трамп мститиме республіканцям

Лідер партії скаржився своїм радникам на низьку лояльність членів партії. Тому він став застосовувати жорсткіші методи. Так, він пообіцяв зіпсувати кар’єри всім, хто не підтримує його.

Деяким республіканцям, які є прихильниками головної опонентки Трампа Ніккі Гейлі, вже погрожували тим, що вони ніколи не зможуть бути наближеними до лідера партії. Головний радник експрезидента заявив, що кар’єру члена Палати представників Боба Гуда буде зруйновано. Так він подав сигнал усім, хто проти Трампа. Тобто, всім республіканцям, які його не підтримують.

Однак головною стратегією висування Трампа в кандидати на пост президента не є залякування сопартійців, повідомляє джерело з посиланням на радників лідера Республіканської партії. Нібито основною метою є перемога над Джо Байденом.

Дональд Трамп вміє прощати

Коли йому це вигідно, він швидко забуває про дії та висловлювання сопартійців. Так, він "вибачив" Рона ДеСантіса, губернатора Флориди, коли той вийшов із президентських перегонів. Він заявив, що підтримує Трампа.

Політтехнологи тоді сказали, що ДеСантісу лідер Республіканської партії виявився "не по зубах". Однак були й інші проблеми у його виборчій кампанії. Деякі джерела WP заявляли, нібито Трамп робить все можливе, щоб ДеСантіс не балотувався у президенти ще й у 2028 році.

Ніккі Гейлі попросила захисту у Секретної служби

Остання опонентка Трампа поскаржилася на погрози. У зв’язку з цим вона направила заявку до Секретної служби, просячи про захист. Вона не повідомила про подробиці загроз і від кого вони надходили.

Зазначимо, що публічні виступи Ніккі Гейлі відвідують прихильники Трампа. Вони протестують проти позиції республіканки щодо допомоги Україні та Ізраїлю.

Нагадаємо, що Трамп є противником передачі коштів та озброєння Києву. Західні ЗМІ неодноразово писали про його причетність до затягування надання допомоги для України. Багато експертів побоюються, що якщо він виграє вибори президента, то американська підтримка Києва суттєво ослабне.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як Дональд Трамп вирішив знову затягнути виділення допомоги Україні. Він готовий відмовитись від того, над чим його колеги працювали місяцями.