Після смерті Навального в США заговорили про "путінське крило" в Республіканській партії

Читать на русском
Автор
931
Дональд Трамп
Дональд Трамп. Фото The Associated Press

У США звернули увагу, як Трамп відреагував на смерть російського опозиціонера Навального

У Республіканській партії у США діє "путінське крило". Таку заяву зробила колишня представниця республіканців Ліз Чейні. Її заява з'явилася післяза реакції експрезидента Дональда Трампа на смерть російського опозиціонера Олексія Навального.

Озвучила Ліз Чейні свою думку в неділю, 18 лютого, в інтерв’ю Джейку Тапперу у програмі "Про становище в країні". Подробиці передав CNN.

"Ми повинні серйозно поставитися до того, якою мірою у вас зараз є путінське крило в Республіканській партії. Я вважаю, що проблема цього виборчого циклу полягає в тому, щоб путінське крило Республіканської партії не захопило Західне крило Білого дому", — заявила Чейн.

Варто зазначити, що колишній американський президент Дональд Трамп нічого не сказав безпосередньо про Навального у замітці, яку його кампанія назвала офіційною відповіддю на смерть опозиціонера. Натомість він понад 20 разів публікував повідомлення на різні теми, включаючи його кримінальні справи та політичних опонентів.

"Коли ви думаєте про Дональда Трампа, який, наприклад, обіцяє відплату, за те, що Володимир Путін зробив з Навальним, — це те, як виглядає відплата в країні, де лідер не підкоряється верховенству права", — зазначила Чейні.

При цьому президент США Джо Байден виступив з промовою, в якій назвав російського президента Путіна відповідальним за смерть Навального.

"Повідомлення про його смерть, якщо вони правдиві — а в мене немає підстав думати, що ні, хоча російська влада розкаже свою власну історію — не залишає сумнівів: Путін відповідальний за смерть Навального", — сказав президент США.

Нагадаємо, що кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що заохочував би Росію робити "все, що вона захоче" з будь-якою країною-членом НАТО, яка не дотримується рекомендацій щодо витрат. Він додав, що не пропонував би такій країні захист США.

Коментуючи цю заяву, колишня представниця республіканців Ліз Чейні зазначила: "Він фактично дав зрозуміти, що за адміністрації Трампа Сполучені Штати навряд чи будуть дотримуватися своїх зобов’язань перед НАТО". Вона назвала коментарі Трампа "небезпечними" і сказала, що вони демонструють "повне нерозуміння ролі Америки у світі".

Чейні також заявила, що ще не вирішила, чи балотуватиметься у президенти як третя сторона, але запевнила, що зробить "все необхідне, щоб перемогти Дональда Трампа".

Раніше "Телеграф" писав, як на Заході реагують на смерть Навального. The Washington Post називає Навального "найбільшим антагоністом президента Росії Володимира Путіна, який викриває зловживання на найвищих рівнях влади країни".