Чи можна отримати субсидію на орендовану квартиру? У ПФУ дали відповідь

Читать на русском
Автор
Субсидія в Україні
Субсидія в Україні. Фото brovary.net.ua

Знижку держава надасть на підставі договору оренди

Громадяни України, доходи яких не дозволяють самостійно оплачувати комунальні послуги, мають право на отримання житлової субсидії. Таку допомогу від держави можуть призначити не лише тим, хто має власне житло, а ще й українцям, які орендують квартиру.

Як можна оформити субсидію на орендоване житло, розповіли у ПФУ. Інформація з’явилась на сайті відомства.

У Фонді пояснили, що субсидія призначається одному з членів домогосподарства, які не зареєстровані (не задекларовані) у житловому приміщенні, але фактично проживають у ньому на підставі договору оренди.

Якщо люди мають статус тимчасово переміщених осіб, знижку на комунальні послуги від держави можуть призначити і без договору найма.

Які документи потрібні для отримання субсидії

1. Заява про призначення субсидії (за встановленою формою).

2. Декларація про доходи та витрати (за встановленою формою).

3. Дані про мешканців домогосподарства.

4. Паспорт, реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКВП).

5. Довідка про статус ВПО.

Розмір субсидії залежить від вартості житлово-комунальних послуг, якими користується сім’я, та рівня її доходів. При цьому допомога на проживання, що надається ВПО, не враховується до сукупного доходу при призначенні житлової субсидії.

Раніше "Телеграф" писав, за який період враховуються доходи щодо призначення субсидії на комуналку, якщо звернутися за оформленням допомоги у лютому. Детальну відповідь громадянам дали у Пенсійному фонді України.