Працюєте на пів ставки? Субсидію дадуть, але є умова

Читать на русском
Автор
Держава за необхідності допомагає платити за послуги ЖКГ
Держава за необхідності допомагає платити за послуги ЖКГ. Фото https://gsminfo.com.ua/

У призначенні допомоги таким людям є нюанс

Українці, доходи яких не дозволяють самостійно платити за комунальні послуги, мають право на отримання житлової субсидії. Допомогу на оплату комунальних послуг призначають і тим, хто працює на пів ставки, але є обов’язковою умовою.

Про порядок призначення субсидії у цьому випадку розповіли у Telegram-каналі Пенсійного фонду України. Це було зроблено у відповідь на запитання українця, чи має він право на допомогу держави на оплату послуг ЖКГ, якщо працює на пів ставки.

"Субсидія може бути призначена вашому домогосподарству за умови, що за вас сплачено єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі не менше мінімального сумарно протягом трьох місяців у періоді, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії (пункт 14 Положення про порядок призначення) субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 №848)", — відповіли у ПФУ.

Варто зазначити, що з 1 січня 2024 року мінімальний страховий внесок становить 1562 гривні на місяць. З 1 квітня він зросте до 1760 гривень на місяць.

Раніше "Телеграф" розповідав, за який період враховуються доходи при призначенні субсидії на комуналку, якщо звернутися за оформленням допомоги у лютому. Детальну відповідь громадянам дали у Пенсійному фонді України.