Чи враховується допомога на поховання під час призначення субсидії: у ПФУ дали відповідь

Читать на русском
Автор
Субсидія в Україні
Субсидія в Україні. Фото pixabay.com

Українцям пояснили, які види виплат враховуються під час призначення

В Україні громадянам, які не мають змоги самостійно платити за комунальні послуги, держава надає грошову допомогу у вигляді субсидії. В українців періодично виникають питання щодо правил її призначення.

Так, громадянам пояснили, чи зараховується до середньомісячного сукупного доходу під час призначення субсидії отримана допомога на поховання. Інформація з’явилася на сторінці Головного управління Пенсійного фонду України у Донецькій області у Facebook.

Так, у ПФУ відповіли, що допомога у цьому випадку не зарахується.

Як зазначається, допомога на поховання не враховується до середньомісячного сукупного доходу сім’ї при призначенні субсидії (пункт 7 Порядку обчислення середньомісячного сукупного доходу сім’ї (домогосподарства) для всіх видів державної соціальної допомоги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.07.2020).

У ПФУ додали, що до сукупного доходу відносять:

✔️заробітну плату;

✔️грошове забезпечення військовослужбовців;

✔️пенсію;

✔️стипендію, крім соціальної, що надається дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, та особам з їх числа;

✔️соціальні виплати, у тому числі пільги на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива та скрапленого газу;

✔️допомогу з безробіття, інші страхові виплати;

✔️грошові перекази, отримані з-за кордону;

✔️дивіденди від цінних паперів;

✔️інші доходи, а також кошти, одержані особою від оренди землі, продажу майна тощо.

Раніше Телеграф писав, що субсидії передбачені для деяких категорій українців. Але в Україні можуть відмовити у наданні пільг, якщо громадянин не відповідає певній категорії. Втім, інколи українців неправомірно позбавляють субсидій. Юрист пояснив, що робити у таких випадках.