Ви будете здивовані: навіщо господині в СРСР замочували м'ясо у солодкій воді

Читать на русском
Автор
559
М'ясо, господиня, вода
М'ясо, господиня, вода. Фото Колаж "Телеграф"

Цим способом зараз ніхто не користується

Раніше багато звичок за часів СРСР були нормою для людей, проте є ті, які не застали життя в Радянському Союзі, тому дивуються певним речам. Зараз більшість цих лайфхаків відійшли у минуле, адже з’явилось багато дієвих альтернатив.

Так, наприклад, вже мало хто пригадає, навіщо під час існування Радянського союзу м’ясо замочували у воді перед початком приготування. "Телеграф" розповість навіщо це робили.

В ті часи на кухнях господинь практично не було техніки, що допомагала у приготуванні їжі. Тому, для того, щоб швидко розморозити м’ясо, господиням доводилось йти на дивні маніпуляції. Однією із них було замочування м’яса у цукровій воді.

Як це робили

3 столові ложки цукру розводили у 1,5 літра холодної води та підігрівали розчин. Далі у нього поміщали м’ясо приблизно на 10 хвилин. Зазвичай цього часу вистачало, щоб м’ясо розморозилось.

В ті часи абсолютно нікого не хвилювало, що завдяки таким діям м’ясо набувало солодкуватого присмаку. Цей продукт і так вважався дефіцитним, тому люди просто раділи, що їм випала нагода його придбати та скуштувати.

Деколи замість цукрового розчину готувався сольовий. Але в такому випадку існував ризик остаточно зіпсувати шмат м’яса надмірною кількістю солі. А ось для того, щоб зробити м’ясо більш м’яким, господиням доводилось натирати його содою.

Раніше "Телеграф" писав, як в СРСР святкували Святого Миколая.