Такого ви ще не консервували: в мережі з'явився неочікуваний рецепт закрутки на зиму
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Домашня консервація збагачує раціон вітамінами та економить гроші
У мережі з'явився неочікуваний рецепт консервації на зиму. Фахівці запропонували закрутити на холодний сезон цвітну капусту. З урахуванням того, що зазвичай цей корисний овоч морозять та зберігають у холодильнику, порада доволі слушна, оскільки з електропостачанням можуть статися перебої.
Відповідний рецепт опубліковано на Instagram-каналі rezepty_foodblog. Капусту радять законсервувати в маринаді з додаванням оцту.
Для приготування маринаду потрібно змішати: 6 стаканів холодної води, 2 столових ложки солі, 1 склянку оцту та 1 склянку цукру.
На дно банки покласти: лавровий лист, перець горошком, духмяний перець, гвоздику та гірчицю горошком.
Розкладаємо капусту по банках та заливаємо маринадом. Стерилізуємо півлітрову банку протягом 15 хвилин. Далі треба закрити та укутати банки до повного охолодження. Цей рецепт також підійде для консервування огірків, кабачків та патисонів.
Раніше ми розповіли, як приготувати солодкий маринад для помідорів на один літр. Солодкий маринад надає помідорам особливого смаку — ніжного, з легкою пікантною ноткою. Вони чудово смакують як окрема закуска, так і як доповнення до основних страв. Такі помідори завжди розлітаються зі столу першими, тому варто приготувати кілька баночок про запас.