Українці у захваті від нової локшини швидкого харчування, але вона може бути смертельно небезпечною (фото)

Читать на русском
Автор
1602
Локшина Buldak Новина оновлена 03 листопада 2025, 16:45
Локшина Buldak. Фото Колаж "Телеграфу"

Локшина містить небезпечні речовини

В Україні набирає популярності корейська лапша швидкого приготування під назвою Buldak. Вона відрізняється насиченим смаком і гострим соусом, який продається разом з нею.

Що треба знати:

  • Buldak — локшина корейського виробництва
  • Вона буває зі смаком сиру, м'яса, гострого перцю
  • Пачка Buldak обійдеться щонайменше у 120 гривень

"Телеграф" розповість більше про локшину, а також чим вона є небезпечною.

Що відомо про локшину Buldak

Протягом останніх місяців у мережі ширяться ролики з лапшою Buldak, яку почали купувати українці. Користувачі знімають ролики, як вони готують локшину швидкого приготування. Потрібно налити води у пательню, закип'ятити її та покласти туди локшину. Після цього слід додати туди трошки масла й гострого соусу, який продається разом з локшиною. Також треба додати соус, з яким ви обирали локшину: сирний, "карбонара", солодко-гострий, зі смаком чорного перцю.

Українець дегустує Buldak
Українка куштує Buldak
Українець дегустує Buldak

В Україні локшина Buldak є недешевим задоволенням. Вартість однієї пачки варіюється від 120 до 170 гривень, залежно від смаку.

Локшина бульдак
Ціни на Buldak
Бульдак ціна
Ціни на Buldak

Попри популярність локшини Buldak, влітку 2025 року один із користувачів мережі з США помітив на упакуванні маркування "Попередження: рак і репродуктивна шкода". Річ у тому, що законодавство Каліфорнії зобов'язує компанії повідомляти споживачів про використання хімічних речовин, які викликають рак або репродуктивні проблеми. Водночас локшину виготовляють за однаковим рецептом у всіх країнах, що може означати, що ці речовини додають до продукту скрізь по світу.

Buldak містить речовини, які викликають рак

Інформувати людей у Каліфорнії потрібно, навіть якщо до продукту додавали невелику кількість таких компонентів. Зокрема, йдеться про такі харчові барвники, як Red 40 або Yellow 6, а також свинець або кадмій, які маркують позначкою Prop 65. Таким чином у локшину Buldak додають речовини, які можуть викликати рак і проблеми з репродуктивною системою.

Раніше "Телеграф" розповідав про популярну локшину "Мівіна", яка з'явилась у Харкові. Її створив в'єтнамець Фам Нят Вионг.