Блокування українського кордону поляками: Зеленський доручив Шмигалю розібратися

Читать на русском
Автор
641
Блокування українського кордону – проблема не тільки України, але й Польщі
Блокування українського кордону – проблема не тільки України, але й Польщі. Фото pap.pl

Польщі було б варто разом з Україною виробити ставлення до імпорту російських товарів

Президент України Володимир Зеленський дав доручення прем’єр-міністру Денису Шмигалю у терміновому режимі обговорити ситуацію на українському кордоні з прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском. Блокада українського кордону польськими фермерами та погрози заблокувати усі пункти пропуску – це порушення принципів європейської солідарності.

Про це голова держави заявив у своєму зверненні 15 лютого. Він зазначив, що ситуація з українським зерном – це вже занадто.

"Ми в Україні сприймаємо як очевидне порушення принципів солідарності те, що відбувалося й триває щодо наших громадян та українських вантажів. Українське зерно на асфальті – це не просто кілька драматичних кадрів. Це свідчення того, як емоції можуть ставати небезпечними", – сказав він.

Зеленський додав, що Польщі було б варто разом з Україною "виробити спільне ставлення" до імпорту російського зерна та інших товарів на територію країн ЄС, зокрема польску. Це б краще допомогло захистити інтереси польських та українських фермерів, ніж блокування кордону.

Нагадаємо, що нещодавно стався кричущий випадок. На пункті пропуску "Ягодин-Дорогуськ" розсипали українське зерно. Користувачі Мережі бурхливо відреагували на цей інцидент. Українці шоковані поведінкою поляків, які так цинічно віднеслись до зерна, зібраного під час війни.

Раніше "Телеграф" писав, що українські перевізники влаштували акцію протесту біля кордону. Демонстрації відбуваються мирно.