В Японії оголосили про нову двосторонню угоду з Україною: у чому вона полягає

Читать на русском
Автор
629
Прем'єр-міністри України та Японії Денис Шмигаль і Фуміо Кісіда
Прем'єр-міністри України та Японії Денис Шмигаль і Фуміо Кісіда. Фото Скріншот з відео

Український чиновник зазначив, що зустріч відкриває нову сторінку у японсько-українських відносинах

У понеділок, 19 лютого, прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда заявив про намір держави укласти з Україною угоду про усунення подвійного оподаткування. Сторони розпочнуть переговори щодо перегляду інвестиційної домовленності, яка дозволить японським компаніям приєднатися до проєктів відбудови в Україні.

На відкритті у Токіо японсько-українській конференції зі сприяння економічному зростанню та реконструкції Кісіда сказав, що допомога Києву у відновленні є "інвестицією в майбутнє". Про це повідомляє Kyodo та Reuters.

Окрім цього, він пообіцяв продовжувати надавати підтримку у відбудові Україні, яка постраждала через широкомасштабну військову агресію Росії, використовуючи досвід Японії у реконструкціях після землетрусів. Також Кісіда пообіцяв підтримку для японського бізнесу в рамках участі в допомозі для української сторони.

На заході в Токіо взяв участь прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Чиновник зазначив, що зустріч відкриває нову сторінку у японсько-українських відносинах.

Шмигаль висловив сподівання, що великі автовиробники, зокрема Toyota, створять виробництва в Україні.

На зустрічі з питань реконструкції Кішіда заявив, що Японія підтримуватиме венчурні компанії в Україні, пообіцяв полегшити візовий контроль і заявив, що урядове агентство JETRO відкриє новий офіс у Києві.

Зазначається, що на сьогоднішній конференції близько 50 японських компаній уклали угоди з українськими колегами в таких сферах, як сільське господарство, енергетика та інфраструктура. Наразі загальна вартість таких угод не розголошується.

Додамо, згідно з повідомленням міністерства закордонних справ Японії, у рамках зусиль із заохочення інвестицій компаній і сприяння їм вести бізнес в Україні Токіо послабило обмеження на поїздки.

Раніше "Телеграф" писав, що Японія виділяє Україні понад 100 млн доларів. Гроші підуть на 7 напрямків.