Трамп відмовчується: Кулеба розповів про долю запрошення експрезидента США до України

Читать на русском
Автор
682
Трамп, схоже, не горить бажанням опинитися там, де вбивають
Трамп, схоже, не горить бажанням опинитися там, де вбивають. Фото Відкриті джерела

Трамп та його команда не надали відповіді на запрошення відвідати лінію фронту в Україні

Колишній президент США Дональд Трамп, який публічно зайняв антиукраїнську позицію, відмовчався у відповідь на запрошення відвідати лінію фронту в Україні, яке йому спрямував президент Володимир Зеленський. Ані Трамп, ані його команда ніяк не зреагували на запрошення.

Про це сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю "Голосу Америки". Кулеба зазначив, що кандидат у президенти США від Республіканської партії десь втратив свою красномовність.

"Є політичні сигнали, які йдуть публічно від кандидата в президенти США Дональда Трампа. Є публічні сигнали, які йдуть від президента України. Ми не чули відповіді на запрошення від самого Трампа або його команди. Буде відповідь – будемо її розглядати", – сказав він.

Кулеба також зазначив, що Україна розглядає як ключове, питання збереження підтримки в США не на рівні партій, а на рівні звичайних виборців. Оскільки американські політики йдуть за своїм виборцем і подітися в цьому плані їм абсолютно немає куди.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що Дональд Трамп закликав Сенат не голосувати за допомогу Україні, Тайваню та Ізраїлю у розмірі 95 млрд доларів. На його думку, ці гроші можна давати лише у борг, але не безоплатно.

Окрім того, Трамп вже настільки заговорився, що прилюдно похвалив військову силу країни-агресора. Так, він назвав Росію військовою машиною, яка перемогла Гітлера та Наполеона.