Вперше в історії: українські тенісистки встановили рекорд на Australian Open

Читать на русском
Автор
Марта Костюк
Марта Костюк. Фото instagram.com/australianopen

В Австралії проходить перший "мейджор" сезону

На Відкритому чемпіонаті Австралії-2024 у третій раунд пройшли одразу чотири українки, що є історичним результатом для нашої країни. Напередодні Даяна Ястремська створила сенсацію на Australian Open.

Про успіх українських тенісисток повідомляє BTU. Вперше чотири представниці України дійшли до 3-го раунду на Турнірах Великого Шлему (ТВШ).

Щасливчиками стали Еліна Світоліна (19), Леся Цуренко (28), Марта Костюк та Даяна Ястремська (Q). Раніше три наші тенісистки доходили до третього раунду на Australian Open (2018, 2023) та US Open (2016).

Зазначимо, 19 січня у Мельбурні свої матчі проти "нейтральних" спортсменок проведуть Цуренко (проти Аріни Соболенко) та Костюк (проти Еліни Аванесян). 20 січня Світоліна зіграє проти представниці Швейцарії Вікторії Голубич, а Ястремська проти американки Емми Наварро.

Раніше повідомлялося, що в основній сітці Відкритого чемпіонату Австралії-2024 зіграло одразу 7 українок, що є рекордом. Нагадаємо, Світоліна перед Australian Open дійшла до фіналу на турнірі в Окленді.